ECL81 jako wzmacniacz.. dylemat

Przed wypowiedzią bardzo proszę o zapoznanie się z regulaminem tego działu.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

saico

Re: ECL81 jako wzmacniacz.. dylemat

Post autor: saico »

...nic się nie chybocze, ale szczeliny mogą być nie równe (góra-dół). Tak sobie pomyślałem, że papier jest niezbyt dobrym wyjściem, może lepiej by było zastosować wycięte kawałki z kliszy fotograficznej lub podobnego tworzywa?
Awatar użytkownika
jethrotull
3125...6249 postów
3125...6249 postów

Post autor: jethrotull »

Papier jest stosowany we wszystkich mi znanych fabrycznych trafach, więc raczej jest ok.
saico

Witam
Dzięki, wprowadziłem poprawki i wszystko jest już dopięte na ostatni guzik w kwestii wzmacniacza, natomiast dalsze moduły p.cz. (2x EF93) i cyfrowa skala FM na lampach VFD (4x IV-11) dopero raczkują. Natomiast głowica będzie "współczesna", strojona napięciowo - zbyt duże wyzwanie zrobić ją na lampach. Jak wszysto będzie gotowe, mam nadzieję w nie dalekiej przyszłości i warte pokazania, pochwalę się efektem końowym w postaci sesji foto a może nawet filmu na youtube.
Pozdrawiam
saico

Witam
Chciałem się pochwalić postępami: radio jest w fazie zabudowywania w skrzynkę już po okresie testów. Wygląda na to, że wszystko zakończy się sukcesem:)
Załączam kilka fotek obecnego stanu... c.d.n.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
saico

...kolejne zdjęcia, radio niemal ukończone, tylko malować. Projekt nieco nawiązuje do strony Jogisa na której się wzorowałem, polecam - http://www.jogis-roehrenbude.de/Leserbr ... ma-UKW.htm
PS. Całkowity koszt materiału wyniósł mnie 250zł.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
ODPOWIEDZ