templiers pisze:Oczywiście jak zrobię wzmacniacz Marvela to też nazwę go Marvel bo to jego projekt i jego prawa autorskie.
Coś mam wrażenie, że Ty szybciej piszesz niż myślisz. Nie mam ochoty, żebyś dawał moje logo na zrobiony przez siebie wzmacniacz. Chyba, że mi go najpierw przyślesz do akceptacji.
To tak, jakbyś sobie sam uszył buty i dał na nie logo Adidas.
Pozdr, Marcin The secret to creativity is knowing how to hide your sources. - Albert Einstein marvelamps.com
templiers pisze:Oczywiście jak zrobię wzmacniacz Marvela to też nazwę go Marvel bo to jego projekt i jego prawa autorskie.
Mysle, ze to byloby wlasnie kopiowanie a dodatkowo 'kradziez' znaku towarowego, chyba, ze mialbys na to zgode Marvela
EDIT: Marvel Chyba pisalismy jednoczesnie
templiers pisze:Wiecie że w Stanach już stosują kołpaki na głośniki w piecach gitarowych zamiast kratownicy,
opatentowała to podobno jakaś firma.
Masz moze jakiegos linka? Chetnie bym to zobaczyl na wlasne oczy bo moja wyobraznia podpowiada mi, ze to po prostu nie moze dobrze wygladac
Pozdr,
-Tomek Drabas
________ "One should not pursue goals that are easily achieved. One must develop an instinct for what one can just barely achieve through one's greatest efforts."
—Albert Einstein tomdrabas.com
VacuumVoodoo pisze:Zdaje mi sie ze chodzi o to:
Ponoc ma rozpraszac wysokie tony....
O Bosz... Tego sie obawialem...
Pozdr,
-Tomek Drabas
________ "One should not pursue goals that are easily achieved. One must develop an instinct for what one can just barely achieve through one's greatest efforts."
kiepura47-51 pisze:Ta kopułka kojarzy mi się z kołpakiem na felgi od samochodu. (...)
I całkiem słusznie, bo tymże właśnie jest. Wizualnie kojarzy mi się to z tzw. wiejskim tuningiem, a konkretnie z subwooferami wożonymi w bagażnikach przez fanów owego tuningu.
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
To juz bardziej, choc jestem fanem troche innej kolorystyki, jesli chodzi o wzmacniacze Moze sie to jednak z czasem zmieni
Pozdr,
-Tomek Drabas
Czulem pismo nosem Ten znaczek Eminence'a Choc bardziej jednak kojarzylem Tubewonder z wyrobow Pana Aleksandra, ktory mnie sie potwornie podoba Cos w ta modle stylizacyjna mi sie marzy ale na razie bedzie bardziej tradycyjnie w moim przypadku...
Marvel pisze:maskować nieprzyjemną górę pasma.
Na jakiej zasadzie to dziala? Pytam oczywiscie z czystej ciekawosci. Domyslam sie, ze chodzi o dlugosc fali dzwiekowej i zapewne tlumienie takich a nie innych czestotliwosci, ale jak policzyc szerokosc takiej szczeliny by tlumila powidzmy powyzej 4-5kHz?
Pozdr,
-Tomek Drabas
Szczelina to chyba patent Olka, musisz jego pytać. Ja wiem o kołpakach, że już od dawna Weber ma coś takiego w ofercie. Tylko o wiele estetyczniejsze, bo zakładane bezpośrednio na głośnik, pod szmatkę: http://www.webervst.com/blocker.html
Pozdr, Marcin The secret to creativity is knowing how to hide your sources. - Albert Einstein marvelamps.com
A patent z kopulka ciekawy. W sumie, gdyby sie tak zastanowic, to takie rozwiazanie ma sens, bo gora pasma produkowana jest (chyba, troche tutaj filozofuje) srodkiem glosnika Estetyczniejsze na pewno bardziej niz kolpak (yuh) -- moja prywatna opinia ale nie czuje sie jakos bardzo chyba odosobniony
Pozdr,
-Tomek Drabas