Nic nie soi na przeszkodzie żebym kiedyś ją przerobił, wykorzystując wiszącą triodę.
Ale tez problemy robicie, że nie opłaca się robić wzmacniacza pod jedna lampę bo akurat ma urwana nogę, chce to robię. za swoje robię

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
Marvel pisze:Ja z kolei słyszałem niepochlebne opinie o tym narzędziu. Podobno potrafi pofalować brzegi otworu. Nie przeszkadza to przy wycinaniu dziury pod baterię w zlewozmywaku, ale w chassis już tak. Zrób koniecznie najpierw próbę na kawałku takiego samego alu, z jakiego masz szaskę, żebyś nie musiał giąć drugiej albo rozwiercać wszystkich otworów pod oktale...Zgadzam się natomiast, że na obrazku/ wideo wycinanie wygląda na lekkie, łatwe i przyjemne. Tak samo zresztą, jak wycinanie wczepów w sklejce.
Ja podobnie wykombinowalem z naroznikami do paczki -- wyfrezowalem 1/2 cala a narozniki sa na 1 calnerwus pisze:Wszystko się zgadza, wyfrezowane jest sporo za dużo i teraz kombinuje co zrobić bo mam tych narożników sporo, i jeszcze 4 budki podobnie wyfrezowane.
Tak to jest jak się samemu czegoś nie dopilnuje.
skąd masz takie dane? Oba wspomniane transformatory dają wyższe napięcia o jakieś 20V albo i wiecej do tego co piszesz.baq pisze:Jako, że jestem nowy na forum, chciałem się przywitać - witam!
Pytanie mam co do zasilania wzmacniacza, na schematach transformator sieciowy to TS40/29 który daje 225VAC anodowego pod obciążeniem, w przypadku większego napięcia powinno się zwiększyć rezystor 5W w zasilaczu ( przy TS40/29 to 750R ), czy przy zastosowaniu transformatora o mniejszym napięciu anodowym, tak jak we wzmacniaczu zaprezentowanym w tym temacie gdyż TS30/1 pod obciążeniem daje 295-200VAC należy wprowadzić jakieś zmiany ( zmienić wartość tego rezystora lub coś innego )?
Pozdrawiam.