Grająca szuflada , ciąg dalszy. Heptodowy odwracacz fazy. I udało się narazie wzmacniacz i odwracacz z małymi korektami gra . Na wejściu na pierwszej siatce z sygnłu samej gitary jest moc już powyżej jednego wata.Natomiast z siatki trzeciej moc może sięgać około 1/3 W. Płytka uległa niewielkiej dewastacji ,ale już rozrysowałem do następnej inne polączenia. Z posiadanych czterech lamp wszystkie mają niemal identyczne wzmocnienie.Następny etap to preamp. Co jeszcze można by poprawić Pozdrawiam ,Janusz
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony pt, 4 grudnia 2009, 13:34 przez kiepura47-51, łącznie zmieniany 1 raz.
Mógłbyś opisać układ ?. Nie bardzo mam go przed oczyma ... Może rysunek ?.
Podwładny przed obliczem Przełożonego powinien mieć wygląd lichy i durnowaty tak aby swym pojmowaniem rzeczy nie peszył Przełożonego,oraz nie powinien wdawać się z nim w dyskusję - Przełożony sprowadzi go do swego poziomu następnie pokona doświadczeniem.
Shemat jest zaczerpnięty z czsopisma Performer"s Audio z 1997r.Do mojej konstrukcji wykorzystałem tylko układ odwracacza fazy,z uwagi na brak odpowiedniego transformatora sieciowego.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Inwerter ten jest triodo heptodową odmianą inwertera ze wspólną katodą. Układ ten stosowany był przez Philipsa z wykorzystaniem lampy ECH21. Więcej informacji można znaleźć w karcie katalogowej tej lampy. Generalnie do HiFi mocno kiepski, co innego do gitary
Podwładny przed obliczem Przełożonego powinien mieć wygląd lichy i durnowaty tak aby swym pojmowaniem rzeczy nie peszył Przełożonego,oraz nie powinien wdawać się z nim w dyskusję - Przełożony sprowadzi go do swego poziomu następnie pokona doświadczeniem.
W zamieszczonym opisie autor artykułu podaje korzyści z takiego układu,w szczególności do gitary .Jedynym minusem jest konieczność uzyskania na trzeciej siatce heptody napięcia okolo 3V,w celu uzyskania pełnej mocy na lampach wyjściowych.
A ciekawe jakby sprawdziła się w tym układzie telewizyjna ECH84... kiedyś kilkanaście sztuk oddałem jakiemuś forumowiczowi za darmo więc sam raczej tego nie sprawdzę.