Jako że nie mam doświadczenia zbyt bogatego w temacie to zwracam się do kolegów o pomoc w dobraniu odpowiedniego rozwiązania układowego wzmacniacza do moich że tak powiem potrzeb. Nie jestem melomanem, rozróżniam po prostu że grają

więc nie zależy mi na super parametrach które wyłapują znawcy. Chcę zbudować wzmacniacz lampowy tak aby m mógł wzmacniać sygnał z takich źródeł jak gramofon typu GS424 Adam czy z odtwarzacza CD, szczególnie na odtwarzaniu z gramofonu mi zależy. Wzmacniacz ma po prostu przyjemnie brzmieć i ładnie wyglądać

. Pogmerałem trochę po internecie ale trudno się na coś zdecydować. Zależy mi więc na sprawdzonych przez was rozwiązaniach. Rodzi się pytanie czy robić stereo czy tylko mono? Moc nie musi być duża chodzi o nagłośnienie niewielkiego pomieszczenia i to z pewnością niezbyt głośno.
Co posiadam ze strategicznych elementów:
Trochę lamp (przeważnie NOS) typu :
6N2P-EW (ECC83) - 4 szt
EL34 - 4 szt
6N1P-EW (ECC82) - 6 szt.
6P14P-ER (EL84) - 4szt.
6N13S - 6 szt
6N8S - 8 szt.
Transformator wykonany przez Ogonowskiego: LO PP50-3 (pod 2 x 6N13S)
Trafo sieciowe też od Ogonowskiego: LO TS200-4 200W, 260V/50mA, 150V/300mA, 100V/20mA, 6.3V/5A, 6.3V/7.5A
Najlepiej jakby się udało wykorzystać te trafa, ewentualnie pod potrzeby stereo jeszcze jedno głośnikowe bym dokupił, nie wiem tylko czy sieciowe by dwa kanały pociągnęło ale tak jak mówiłem nie zależy mi na b. dużej mocy.
Będę wdzięczny za sugestie, a sam spróbuje coś narysować i przedstawie tutaj do oceny.