Pytam, bo właśnie jestem wkręcony w tematy wysokiej sprawności. W planach mamy wynalazek trochę mniejszy od Twojego, o bardziej konwencjonalnej budowie i docelowej sprawności 98dB/W

Jak będę w pobliżu to na pewno się skuszę na małe posłuchanie.
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
Mogę zdradzić przewidywany wyglądnuncjusz1 pisze:Możesz zdradzić jakieś szczegóły
Sprytne to aktywne chłodzenie wzmacniacza tymi niskotonowcamiPiotr pisze:Mogę zdradzić przewidywany wyglądnuncjusz1 pisze:Możesz zdradzić jakieś szczegóły
Zabawki, które widzisz na stoliku między głośnikami są już gotowe. To na górze, to nie jest pełny wzmacniacz lampowy, lecz sam przedwzmacniacz. Pod nim dwa monobloki po 400W każdy. Dodaj do tego 98dB skuteczności. Nie wiem czy to jeszcze podchodzi pod domowe audionuncjusz1 pisze:Czy przewidujesz że uciągnie to twoja amplifikacja?
Średniotonowce będą w zamkniętej komorze. I tak nie grają w pasmie, w którym obudowa ma znaczenie. Dół jednak basrefleksowy, sprawność... Inaczej dla uzyskania odpowiedniego ciśnienia membrany musiałyby być jeszcze większe. Już mamy 48cm membrany w 150l obudowy.nuncjusz1 pisze:Zapowiadają się solidne szafy,czy będą miały obudowę choć w części stratną(np moduł średniotonowy)
Nie wiem, szef coś kręci nosemnuncjusz1 pisze:Aha i czy zdążysz z nimi na AS?
Taki jesteś nietoperz? A ja byłbym skłonny się założyć, że nie zauważysz różnicy.traxman pisze:dodał bym jakąś wstęgę bo może być mało "wysokich".
Pozostały jeszcze legalne "wyścigi" - więc lepiej w literze prawa popełniać przy projektowaniu właśnie taki błąd.Piotr pisze:.... hazard jest zabroniony*...
*Masakra - źle zaprojektujesz układ cyfrowy i idziesz siedzieć.