To zależy od wymiarów bo muszę zważyć materiał i od tego czy ma być coś wycinane np.otwory. bo chodzi o czas pracy lasera czy tam wykrawarki cnc.Jak będziesz miał rysunek to w przybliżeniu mogę policzyć jak zajde do zakładu.
Nie polecam, obudowy wykonane niezbyt dokładnie, a swoje kosztują. Blacha cienka jak tylko można, po rozkręceniu trudno to poskładać, wszystkie otwory z dużym "plusem" aby dało się to poskręcać. Stosuję je czasem bo muszę. Ale cena niestety nie pokrywa się z jakością. Powyżej 5szt to bardziej opłaca się dać na laser i do lakierni - wychodzi podobnie a jakość znacznie lepsza - no i oczywiście już wycięte wszystkie otwory.
Jeśli komuś może się przydać taki namiar to zamieszczam: Rzeszów, firma MleczMasz ul. Przemysłowa (na wprost bramy dla dostawców RCMB). Nie wiem dokładnie ile trzeba zapłacić za sztukę. Zamówiłem 3 (1 duża i 2 małe) + jeszcze wycięcie na wymiar płaskiego kawałka, miałem swoją blachę, zapłaciłem 120zł.
Cena jak cena, mi się wydało sporo ale wiecie jak jest. Pewnie jeżdżąc i szukając straciłbym to co ew. było do zaoszczędzenia.
Waga tej małej obudowy to ok. 1.1 kg (grubość 1.5mm, zakładając gęstość stali 7.86 g/cm3 (wiki)). Nie wiem dokładnie jak kształtują się ceny blachy ale myślę że taka ilość to orientacyjnie 8-10zł. Pewnie przy większych ilościach byłoby taniej.
To chassis nie jest co prawda zgrzewane ale nadrabia grubością stali Pod obciążeniem elementami "malucha" nie ugina się wcale. Większe mam do PP na EL84 i też się nie ugina ale że zacząłem podchodzić do sprawy z sercem więc pewnie tam zrobię wzmocnienie (raczej chodzi o ew. drgania niż wytrzymałość).
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.