Soldano SLO 100 PCB próba
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
Soldano SLO 100 PCB próba
Oto moja przymiarka do PCB. Co myślicie o niej?
Ostatnio zmieniony pn, 24 sierpnia 2009, 20:11 przez massaada, łącznie zmieniany 1 raz.
Dlatego wszystko, co chcecie, żeby ludzie wam czynili, wy też im podobnie czyńcie
Re: Soldano SLO 100 PCB próba
Wygląda zawodowo, ale za bardzo zmniejszona, żeby wyłapać jakieś konkretne skuchymassaada pisze:Oto moja przymiarka do PCB. Co myślicie o niej?

Jeśli kładziesz duże elektrolity, to powinieneś od razu zaplanować otwory do przewleczenia opasek zaciskowych. Najlepiej po jednej opasce na każdy elektrolit. Sam klej się wg. mnie nie sprawdza.
PS. Jakiś wysyp gitarowych PCB dzisiaj?

Pozdr, Marcin
The secret to creativity is knowing how to hide your sources. - Albert Einstein
marvelamps.com
The secret to creativity is knowing how to hide your sources. - Albert Einstein
marvelamps.com
Już poprawiłem jakość pliku. Bałem się nie przesadzić z wielkością. 

Dlatego wszystko, co chcecie, żeby ludzie wam czynili, wy też im podobnie czyńcie
ładnie wygląda, ale po co wywarzać otwarte drzwi, skoro można znaleźć rys. oryginalnej płytki w necie ?
pozdrawiam,
Paweł
Paweł
Wszystko się zgadza Wicker, ale w moim są zmiany. Korekcja jest oddzielna dla obu kanałów. Poza tym nie podobało mi się rozwiązanie sterowania przekaźnikami. Dodatkowo dołożyłem reverb sprężynowy.
Mam jeszcze pytanie jaką odległość między ścieżkami preferujecie dla wysokiego napięcia.
Mam jeszcze pytanie jaką odległość między ścieżkami preferujecie dla wysokiego napięcia.

Naniosłem poprawki. Znalazł się jeden błąd. Niestety na tyle istotny że musiałem przebudować położenie pierwszego przekaźnika. Płytka nie wygląda już tak ładnie, ale za to skróciłem połaczenia na K1. Wrysowałem też zgodnie z sugestią Marvela otwory na paski do elektrolitów.
Czy można coś jeszcze poprawić
Admina proszę o wyrozumiałość. Jak płytka będzie gotowa stary plik usunę. Zostawiam tylko do porównania.
Czy można coś jeszcze poprawić

Admina proszę o wyrozumiałość. Jak płytka będzie gotowa stary plik usunę. Zostawiam tylko do porównania.
Witam mam do kolegi pytanie czy to jest wersja ostateczna PCB i nie ma na niej żadnych błędów,z jakiego schematu Soldano kolega korzystał przy tworzeniu tego PCB. Czy zamieści kolega gotowe wzory płytek do termo transferu i jakie są wymiary wszystkich płytek.
Ostatnio zmieniony pt, 11 września 2009, 17:15 przez tomas5000, łącznie zmieniany 1 raz.
Gdy wykonam płytkę i wzmacniacz zadziała na pewno umieszczę pełną dokumentację włacznie ze źródłami eagla. Każdy będzie mógł sobie dopasować do własnych elementów. Nie publikuje tylko dlatego że jeszcze nie jest płytka wykonana i sprawdzona.
Wymiary jak na razie to:
275x77 główna
125x70 zasilacz
74x52 pogłos
60x35 żarzenie pierwszej lampy (opcja)
Chyba zmian już nie będzie.
Schemat ze strony forum Soldano. Zmieniłem tylko końcówkę na 50W, ale to zasadniczo nieczego w płytce nie zmienia. Dołożyłem dodatkowy korektor do drugiego kanału. Każdy kanał ma niezależnie regulowaną barwę przełączaną przekaźnikiem.
Jeszcze tylko nie wiem gdzie wepnę reverb, ale to po zmontowaniu całości.
Sterowanie przełączania kanałów jest realizowane elektronicznie. (Taki swich jak w kostkach gitarowych). To wszystkie zmiany.
Jeżeli ktoś chce oryginały ściągniętych dokumentów proszę o informację. Jeżeli admin pozwoli dołaczę wszystko tutaj żeby nie szukać po sieci.
Wymiary jak na razie to:
275x77 główna
125x70 zasilacz
74x52 pogłos
60x35 żarzenie pierwszej lampy (opcja)
Chyba zmian już nie będzie.
Schemat ze strony forum Soldano. Zmieniłem tylko końcówkę na 50W, ale to zasadniczo nieczego w płytce nie zmienia. Dołożyłem dodatkowy korektor do drugiego kanału. Każdy kanał ma niezależnie regulowaną barwę przełączaną przekaźnikiem.
Jeszcze tylko nie wiem gdzie wepnę reverb, ale to po zmontowaniu całości.
Sterowanie przełączania kanałów jest realizowane elektronicznie. (Taki swich jak w kostkach gitarowych). To wszystkie zmiany.
Jeżeli ktoś chce oryginały ściągniętych dokumentów proszę o informację. Jeżeli admin pozwoli dołaczę wszystko tutaj żeby nie szukać po sieci.
Ok to poczekamy cierpliwie na końcowy efekt i relacje, na pcb płytki i cały opis jak by kolega mógł zamieścić orginalne materiały na forum to było by super, a płytki wykonane zawodowo jak fabryczne . Życzę powodzenia w budowie.
Mam pytanko do autora postu ,czy prace się posunęły naprzód czy wzmak działa,jak idzie budowa.Czy w konstrukcji pcb będą jeszcze zmiany .
Witam ponownie.
Niestety budowa mi się odwleka. Wrzucam płytki w obecnej formie. Jeżeli ktoś chce sobie temat przyśpieszyć to materiał jest do wykorzystania w formacie eagle 4.16
Niestety budowa mi się odwleka. Wrzucam płytki w obecnej formie. Jeżeli ktoś chce sobie temat przyśpieszyć to materiał jest do wykorzystania w formacie eagle 4.16
- Załączniki
-
- add.zip
- (41.01 KiB) Pobrany 460 razy
Witam i jak z tym wzmakiem coś się ruszyło do przodu,kiedy można spodziewać się relacji z budowy i gdzie można zdobyć oryginalne materiały z których kolega korzystał.Ps: i co z tymi materiałami co miałeś mi podesłać czy nadal mogę,na nie liczyć.Czy masz może jakieś fotki z budowy swojego soldano.
Zamiast "jęczeć" i czekać na gotowe ,niech kolega lepiej weżmie się za robotę i praktyczną naukę eagle'a .tomas5000 pisze:Witam i jak z tym wzmakiem coś się ruszyło do przodu,kiedy można spodziewać się relacji z budowy i gdzie można zdobyć oryginalne materiały z których kolega korzystał.Ps: i co z tymi materiałami co miałeś mi podesłać czy nadal mogę,na nie liczyć.Czy masz może jakieś fotki z budowy swojego soldano.
Słuchaj kolego Lukas ja prosiłem kolegę massaada żeby podesłał mi materiały i się zgodził i obiecał podesłać czekam już długo,i dlatego się zapytałem.A robię Soldano w innej wersji niż massaada i mam sporo zrobione w swoim wzmaku , a materiały zawsze się nowe przydadzą,nie znam się na eaglu dlatego prosiłem o pomoc czy to tak trudno zrozumieć.Staram radzić sobie zawsze sam ale nie ma jak wiesz ludzi wszech wiedzących i jak czegoś nie wiem to pytam mądrzejszych od siebie i tyle .
- lukasz_t
- 625...1249 postów
Widzę że nikt do tej pory jeszcze nie skończył Soldano - no to ja pokażę swój.