Reanimuję teraz radio Mazur.
Skrzynka w trakcie politurowania:
To dopiero pierwsze warstwy politury z pumeksem. Pory ładnie się zasklepiły.
Ciekawe czy ktoś ma Mazura zrobionego w politurze? Trzeba się trochę namachać bo pory są duże ale mam nadzieję końcowy efekt będzie OK!
Niestety szybka wygląda tak:
Nie do uratowania
Sklejona jakimś lakierem który wylał się na radio.
Radio ma wejście na gramofon
Jest to zaznaczone na skali.
Prośba!
Czy ktoś posiada do odsprzedania taką skalę, albo chociaż skan do wydrukowania??
Myślałem nad zrobieniem kopii takiej skali, ale na allegro można czasem kupić oryginał znacznie taniej niż wyszedł by koszt sitodruku.
Chociaż takiej z gramofonem nie widziałem.
Kawałki są wszystkie ale sklejone na amen! jakąś farbą twardą jak szkło.
Polane nią też była skrzynka to miałem duży problem aby ją zdrapać!
Na tym zdjęciu widać lepij, że pod spodem są pozostałe kawałki szybki.
Najprawdopodobniej puszka z farbą spadła na radio. Od uderzenia rozleciała się skala a wylewający się lakier wszystko scementował
Niestety nie udało mi się zrobić lepszych skanów... Te widoczne cienie , to skutki wewnętrznego odbicia światła w szybce skali...
Może gdybym zrobił zdjęcia aparatem, to wyszło by lepiej.
Może jutro będę miał trochę więcej czasu , to założę na obiektyw filtr polaryzacyjny i zobaczę co z tego wyjdzie...
Tak więc z rzeźbieniem wstrzymaj się do jutra, to może będziesz miał mniej roboty...
george6 pisze:Niestety nie udało mi się zrobić lepszych skanów... Te widoczne cienie , to skutki wewnętrznego odbicia światła w szybce skali...
Może gdybym zrobił zdjęcia aparatem, to wyszło by lepiej.
Może jutro będę miał trochę więcej czasu , to założę na obiektyw filtr polaryzacyjny i zobaczę co z tego wyjdzie...
Tak więc z rzeźbieniem wstrzymaj się do jutra, to może będziesz miał mniej roboty...
Dam Ci oryginalną skalę do Mazura za oryginalną skalę do Pioniera. Stan wzorowy. Inna zamiana nie wchodzi w grę bo wtedy mój Pionier zostaje bez skali. Ktoś mu zapodał skalę Mazurkową...
marcin_oizo pisze:Dam Ci oryginalną skalę do Mazura za oryginalną skalę do Pioniera. Stan wzorowy. Inna zamiana nie wchodzi w grę bo wtedy mój Pionier zostaje bez skali. Ktoś mu zapodał skalę Mazurkową...
Będę szukał na alegro - jak coś znajdę to dam znać