Elektrośmieci

Jeśli informacja nie pasuje do żadnego działu, a musisz się nią podzielić - zrób to tutaj.

Moderatorzy: gsmok, Romekd, tszczesn

cirrostrato
6250...9374 posty
6250...9374 posty

Re: Elektrośmieci

Post autor: cirrostrato »

PiotrekJ pisze:
cirrostrato pisze: W ogóle nie rozumiem jednego. Skoro to tak strasznie niedochodowy interes, dlaczego nie organizują jakichś wysprzedaży?
Interes jest niedochodowy teoretycznie, w praktyce gmina dokłada 1000zł do JEDNEGO kontenera w sobotnie popołudnie,kontenerów stoi kilkanaście...podobno podstawą całej zabawy jest prikaz, że co wejdzie do kontenera to nie może wrócić jeszcze raz do obiegu.Tylko jak patrzę na lotne (z firmy ELEKTROEKO) kontrole , które nie są chyba społeczne (samochody,paliwo,lornetki,aparaty do zdjęć/kiedyś mnie pstryknięto...), to się zastanawiam, czy gmina nie płaci zbyt wiele.
Popierając kogoś warto sprawdzić jaki jest jego termin ważności.
Piotrek J.
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: Piotrek J. »

A, to są te zbiórki kontenerowe... U mnie w Sosnowcu tego nie ma, praktycznie jest tylko Remondis z ich bazą, gdzie to zbierają.
Awatar użytkownika
Liliana
250...374 postów
250...374 postów

Post autor: Liliana »

U nas akurat wyglada to tak, że stoją kontenery w różnych częściach miasta według ustalonego harmonogramu, podanego do publicznej wiadomości na stronie miasta. Nie zauważyłem żadnej kontroli, a na samej bazie atmosfera całkiem miła, w tej chwili wjeżdżam i witam się jak ze starymi znajomymi. Jak coś jest ciekawego, to odłożą, a ja się rewanżuję czteropakiem. Czyli normalnie, po ludzku. A kiedy czytam opowieści niektórych Kolegów o różnych "kierownikach" oszołomach, co to potrafią rozwalić radio na oczach zainteresowanego i wrednie zaśmiać się prosto w twarz, to aż za głowę się łapię... Oj, niektórym ta "władza" uderza do głowy... po naszymu to sie godo tak - jak sie g...no legnie na hercówa i sie myśli, że je kołocz :evil:
"Sukces polega na przechodzeniu od porażki do porażki bez utraty entuzjazmu." (Winston Churchill)
cirrostrato
6250...9374 posty
6250...9374 posty

Przed momentem odebrałem osobiście lampowy TV (,,prawie nówka") od gościa z południa Polski,pracuje w jakiejś utylizatorni i do Warszawy (niedaleko mnie) co kilka tygodni przywozi góry złomowanego sprzętu raczej nie TV,dawno już nie widziałem takich stosów wież,magnetofonów,radyjek unitry (na oko lata 80-90 nielampowe).Sprzęt jest uruchamiany tu na miejscu, o ceny nie pytałem bo ja tylko TV. Teraz wiem skąd na Wolumenie tyle tego badziewia...
Awatar użytkownika
Marcin K.
6250...9374 posty
6250...9374 posty

Post autor: Marcin K. »

To pochwal się jaki to TV lampowy?
μ Ω Σ Φ π
SQ9MYU
cirrostrato
6250...9374 posty
6250...9374 posty

Neptun 221A ...dla kineskopu.
nakab
15...19 postów
15...19 postów

Post autor: nakab »

marcin_oizo pisze:A Syrenkę masz jeszcze? Bo bym odkupił :)
Mam Syrenkę 104 do sprzedania, Bostonka też by się znalazła, dużo pracy przy odremontowaniu.
dcba4323@o2.pl
Awatar użytkownika
Marcin K.
6250...9374 posty
6250...9374 posty

Nakab napisz gdzie mieszkasz, obecnie moja żona chyba by się nie zgodziła choć szukamy jakiegoś autka do jazdy do pracy (5km) ale Syrenką... Trochę szkoda :roll:
μ Ω Σ Φ π
SQ9MYU
Awatar użytkownika
komar
375...499 postów
375...499 postów

Post autor: komar »

U mnie na osiedlu trwa od tygodnia tak zwana "wystawka". Po trzech dniach krążenia mogę się pochwalić kompletnym i ładnie zachowanym Turkusem z 1960 roku i trzema radiami: Symfonią (bez adaptera i z powierconymi dziurami na jakieś gniazda od frontu), Arię (z rozbitą skalą i plastikiem przednim) oraz Calypso zachowane bardzo ładnie (minus napisy) z górnym UKFem i okiem magicznym EM4.
Komar
Awatar użytkownika
Marcin K.
6250...9374 posty
6250...9374 posty

I ja coś uratowałem. Sprzęt miał iść do śmietnika ale uświadomiłem panią że szkoda i ma mi jeszcze jakieś lampy donieść. Radyjka bliskie sobie chociaż z nazwy bo to Szarotka (2 zakresy) i Krokus... Szarotka bez zasilacza ale włożywszy ją do zasilacza mojej pierwszej Szarotki gra ale cicho. Krokus natomiast po wymianie elektrolitów w tych badziewnych plastikowych obudowach i jednego TG2 gra bardzo ładnie.
Takie sprzęty to nie są elektrośmieci tylko elektrośmieciami są elementy z jakich te sprzęty są zbudowane. Mam tutaj na myśli choćby kondensatory elektrolityczne o których wspomniałem. To największy szajs jaki produkowano, podobnie jak papierzaki (kartoflaki).
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
μ Ω Σ Φ π
SQ9MYU
Awatar użytkownika
george6
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Post autor: george6 »

marcin_oizo pisze:I ja coś uratowałem. Sprzęt miał iść do śmietnika ale uświadomiłem panią że szkoda i ma mi jeszcze jakieś lampy donieść. Radyjka bliskie sobie chociaż z nazwy bo to Szarotka (2 zakresy) i Krokus... Szarotka bez zasilacza ale włożywszy ją do zasilacza mojej pierwszej Szarotki gra ale cicho. Krokus natomiast po wymianie elektrolitów w tych badziewnych plastikowych obudowach i jednego TG2 gra bardzo ładnie.
Takie sprzęty to nie są elektrośmieci tylko elektrośmieciami są elementy z jakich te sprzęty są zbudowane. Mam tutaj na myśli choćby kondensatory elektrolityczne o których wspomniałem. To największy szajs jaki produkowano, podobnie jak papierzaki (kartoflaki).
Marcin...
Czy masz może jakiś zapasowy komplet lamp do Szarotki???
Bo aktualnie dostałem taki rarytas , ale bez lamp .....
µ Ω ± ÷ Π φ × Δ Θ Λ « » ≤ ≥
Σ Φ Ψ α β χ τ γ δ ε ζ η ψ •
θ λ ξ ρ σ ω κ ² ³ ½ ¼ ¾ π sp
§ © ® ° ™ Γ ∑ √ ∞ ∫ ≈ ≠ ≡ Ξ
Awatar użytkownika
Michał_B
1875...2499 postów
1875...2499 postów

Post autor: Michał_B »

Szczęściarz..
Serdecznie zapraszam na moją stronę dotyczącą powojennych Polskich telefonów: http://telefony.elektroda.eu
Awatar użytkownika
Marcin K.
6250...9374 posty
6250...9374 posty

george6 pisze:Marcin...
Czy masz może jakiś zapasowy komplet lamp do Szarotki???
Bo aktualnie dostałem taki rarytas , ale bez lamp .....
Problem w tym że i mnie brakuje kilku do Juhasa :roll: Zobaczymy co mi ta kobitka przyniesie...
μ Ω Σ Φ π
SQ9MYU
Awatar użytkownika
komar
375...499 postów
375...499 postów

Post autor: komar »

Aria to Boston z gramofonem. Ale chyba nie jest tak źle z jej dostępnością. Mam do dzisiaj Arię którą kupiłem kilka lat temu za 30 zł.
Komar
Awatar użytkownika
zbieracz55
500...624 posty
500...624 posty

Post autor: zbieracz55 »

komar pisze: Aria to Boston z gramofonem. Ale chyba nie jest tak źle z jej dostępnością. Mam do dzisiaj Arię którą kupiłem kilka lat temu za 30 zł.

Szczerze mówiąc nigdy nie widziałem Arii na własne oczy, a przeszło przez moje ręce trochę radiów. Jeżeli wpadnie Ci w oko;) jakaś Aria do sprzedania to daj znać.. :)