Czyżby koniec internetowego atlasu lamp ?
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 3125...6249 postów
Re: Czyżby koniec internetowego atlasu lamp ?
Nie działa ale przecież są mirrory: http://www.mif.pg.gda.pl/homepages/frank/
_
-
- 3125...6249 postów
Na stronie http://www.tubedata.info/ jest przecież informacja: (the pocnet site is off-line for maintenance for a few days)
-
- 250...374 postów
Działa. Bez najmniejszego problemu.megabit pisze:Działa Wam katalog franka?
http://frank.pocnet.net/
-
- 1250...1874 posty
Dziś już działa.
-
- 2500...3124 posty
.........a i wczoraj też dzialał..
... natomiast dzisiaj i jutro (a może i dłużej) mogą wystąpić zakłócenia w pracy wyszukiwarki i polskiego "mirroru" (znacie lepsze słowo?).
Jasiu
Jasiu
-
- 500...624 posty
oczywiście - lustrzanego serweraJasiu pisze:... polskiego "mirroru" (znacie lepsze słowo?)

Zatem "lustrzany serwer" ma zakończony upgrade hardware sieciowego i zasilania. Na przyszły tygodzień zostało najgorsze - system. Sama baza danych jest w wielu kopiach, ale wyszukiwarka tylko u nas - będzie miała czkawkę.efekt02 pisze:oczywiście - lustrzanego serweraJasiu pisze:... polskiego "mirroru" (znacie lepsze słowo?)
Jasiu
-
- 3125...6249 postów
Niedobrze, fatalnie! Ledwo uporaliśmy się z "mirrorem" zaraz dopadł nas "upgrade" z - na domiar złego - "hardware".Jasiu pisze: Zatem "lustrzany serwer" ma zakończony upgrade

_
-
- moderator
Ważne żeby system bootował bez errorów 
* - Doświadczyłem w życiu nie raz przerażającego komunikatu:
"Cannot mount root partition".

* - Doświadczyłem w życiu nie raz przerażającego komunikatu:
"Cannot mount root partition".
Senza mai stancià nè mai rifiatà
Cumbattenti d'onore di Santa Libertà
Parechji sò spariti à o fior' di l'età
Surghjent'è acque linde di lu fium'unità
Cumbattenti d'onore di Santa Libertà
Parechji sò spariti à o fior' di l'età
Surghjent'è acque linde di lu fium'unità
fugasi pisze:Niedobrze, fatalnie! Ledwo uporaliśmy się z "mirrorem" zaraz dopadł nas "upgrade" z - na domiar złego - "hardware".Jasiu pisze: Zatem "lustrzany serwer" ma zakończony upgrade

Na jedyne swoje usprawiedliwienie mam to, że komputerami zajmowałem się w czasie, gdy praktycznie jeszcze nie było polskiej nomenklatury. Cały czas mówię zbiór (a nie jakiś plik, pamięta ktoś PZS z Georga 3?), nie wiem komu przeszkadzała kartoteka (moje dzieci w szkole uczą się używać "folder"). Tylko z interface (interfejs...) jakoś nie ma problemu, choć kiedyś lansowaliśmy "międzymordzie", to nie przyjęło się.
Wracając do katalogu Franka - przy okazji wykryliśmy, że z tworzeniem indeksu było coś nie w porządki i nie był aktualizowany od roku. Teraz wszystko powinno być w porządku. Katalog często tworzy na serwerze ruch większy niż cała reszta razem wzięta, czasami jest to parę tysięcy zapytań na minutę.
Pozdrawiam,
Jasiu
-
- 3125...6249 postów
Jasiu, niepotrzebne to pokajanie, wszak postawiłem na końcu emotkę (hmm... emotkę...) z przymrużonym okiem. Ja sam używam i upgrade i hardware i mirror (jest dowód na piśmie pare wpisów wcześniej).Jasiu pisze:Na jedyne swoje usprawiedliwienie mam to,
To nie był wytyk w twoją stronę, mógłby być najwyżej wyraz naszej polskiej bezsilności wobec zalewu nowych urządzeń, technologii itd.
Ale jestem ciekaw, nawiązując do twojego wątku o starych polskich półprzewodnikach, czy ówcześni fachowcy, czerpiący, mówiąc dleikatnie, inspirację czy to z Zachodu, czy Wschodu, posługiwali się na codzień terminami angielskimi bądź rosyjskimi. czy też np. wafel od początku był wafel.

_
Proponuję zakończyć ten wątek, bo nie ma tu nic o lampach, a katalog Franka jest bezpieczny. Oczywiście mogą - jak to w sieci - pojawić się zakłócenia, ale sama struktura tak się rozrosła, że już zaczęła żyć własnym życiem. Jeżeli nawet Frank zrezygnuje (na co się absolutnie nie zanosi), to ktoś pociągnie sprawę dalej.
=> fugasi - staram się trochę dbać o język, pokajanie potrzebne by za chwilę nie było "zasejwowania przed wyprintowaniem". Skoro programowo ignoruję posty o "wzmakach" i "wzmachach", to i "hardware" jest bardzo podejrzane.
Pozdrawiam,
Jasiu
=> fugasi - staram się trochę dbać o język, pokajanie potrzebne by za chwilę nie było "zasejwowania przed wyprintowaniem". Skoro programowo ignoruję posty o "wzmakach" i "wzmachach", to i "hardware" jest bardzo podejrzane.
Pozdrawiam,
Jasiu
-
- moderator
Jasiu pisze:programowo ignoruję posty o "wzmakach" i "wzmachach"

Ostatnio próbowałem się dowiedzieć co jest pociągającego w słowie "trafo", w szczególności w konfiguracji "te trafo". Wciąż nie załapałem.
Katalogi również bardziej mi pasują, niż foldery. A międzymordzie się przyjęło, przynajmniej u nas

Ale to jeszcze nic. Ostatnio widzę cały wysyp kwiatków. Otóż okazuje się, że "trener", który już się przyjął podobnie jak wafel nie jest wystarczająco precyzyjnym określeniem i trzeba powiedzieć coach (kołcz?). Mam PKS-owe skojarzenia...
Podobnie skończyły się jakiekolwiek wydarzenia, są wyłącznie eventy (iwenty?). Z przekory zaczęliśmy naciskać batony i puszadełka(TM)

Nie byłem też dawno na naradzie, czy odprawie. Może przyszedł czas na briefing posłów greckich

Wybaczcie OT

-
- 625...1249 postów
Witam !
Polski ewoluuje, jak każdy żywy langwicz. Poprzednie pokolenia dołożyły mnóstwo wyrażeń z mechaniki, (śrubsztak, sztamajza), czerpanych z niemieckiego, ponieważ wtedy Niemcy były potęgą w tej dziedzinie, teraz prym wiedzie informatyka i angielsko-amerykański. Podstawowy Zbiór Systemu oczywiście pamiętam, w końcu byłem przez parę lat konserwatorem EDSów (co to ?) przy Odrze z G3 (Centralny Ośrodek Informatyki Drogownictwa w W-wie, ech, czasy młodości...) I dlatego do dziś mówię zbiór, bo pierwsze nauczone słowo się liczy.
Jeśli WAFEL [ Wielki Atlas Franka (Elektronowych Lamp )], ma się dobrze, można spoko sfiniszować ten thread.
pzdr
Polski ewoluuje, jak każdy żywy langwicz. Poprzednie pokolenia dołożyły mnóstwo wyrażeń z mechaniki, (śrubsztak, sztamajza), czerpanych z niemieckiego, ponieważ wtedy Niemcy były potęgą w tej dziedzinie, teraz prym wiedzie informatyka i angielsko-amerykański. Podstawowy Zbiór Systemu oczywiście pamiętam, w końcu byłem przez parę lat konserwatorem EDSów (co to ?) przy Odrze z G3 (Centralny Ośrodek Informatyki Drogownictwa w W-wie, ech, czasy młodości...) I dlatego do dziś mówię zbiór, bo pierwsze nauczone słowo się liczy.
Jeśli WAFEL [ Wielki Atlas Franka (Elektronowych Lamp )], ma się dobrze, można spoko sfiniszować ten thread.
pzdr