Hiwatt
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 1250...1874 posty
Hiwatt
Grał ktoś kiedyś na tych wzmacniaczach ? Chodzi mi o ich stare konstrukcje, w necie gdzieś znalazłem informację że potrafią brzmieć czysto jak fender, oraz crunchowo jak marshall, ktoś może to potwierdzić/zaprzeczyć ? I mógłby ktoś powiedzieć czy spotkał się z takim inwerterem jak tutaj:
http://acruhl.freeshell.org/mga/schemat ... preamp.jpg
?
http://acruhl.freeshell.org/mga/schemat ... preamp.jpg
?
pozdrawiam,
Paweł
Paweł
-
- 75...99 postów
Re: Hiwatt
witam ja osobiście nie posiadam tego wzmaka ale kilka lat wstecz u mnie w mieście na pikniku country grał Czarek Makiewicz z kapelą i po koncercie poszedłem na scenę do kolesia i miałem okazie pograć trochę na tym headzie.Był to model DR504 50w bardzo fajny wzmak czysty kanał był naprawdę ok może nie tak krystaliczny ja w fenderze Twinie ale naprawdę był dobry, a brzmienia typu krancz takie typu hendriksowskie srv i blusowe były na dzień dobry trochę dawało się więcej głośności i head fajnie przesterowywał się naprawdę super. Fajnie też brzmiał po dopaleniu go kostkami koleś miał distora bossa można było spokojnie ukręcić brzmienia metaliki i cięższe fajnie gadał z kostkami typu chorus i reverb wpiętymi z przodu a wiadomo że nie każdy wzmak toleruje taki sposób podłączenia sygnału ja grałem dzięki uprzejmości tego kolesia jakieś 30min i mogę śmiało polecić taki wzmak każdemu ,da rade na nim zagrać wszystko jest po prostu bardzo dobry a i budowę ma prostą jeśli kolega ma coś takiego zamiar kupić lub zbudować szczerze polecam na forum elektrody jest artykuł w którym jeden z kolegów opisuje budowę swojej kopi hiwatta 50W.
Ostatnio zmieniony wt, 15 września 2009, 12:52 przez tomas5000, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- 1250...1874 posty
jeśli tak to ten wzmacniacz już ma u mnie wielkiego +tomas5000 pisze:krancz takie typu hendriksowskiego srv
jakby mu jeszcze reverb dodać ...
pozdrawiam,
Paweł
Paweł
-
- 75...99 postów
-
- 250...374 postów
Znalazłem taki opis,tylko zdięcia kiepsko wyszły.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- 1250...1874 posty
-
- 250...374 postów
Jest jeszcze Sound City ,ta sama rodzina,a może podział??Wymiary chassis identyczne.
-
- 1250...1874 posty
sound "shitty" jak niektórzy mówią ; P to ojciec hiwatta z tego co wiem, koleś który budował te wzmacniacze potem zaczął je modyfikować i tak powstał Hiwatt DR, o ile mi wiadomo 

pozdrawiam,
Paweł
Paweł
-
- 625...1249 postów
http://www.drtube.com/ jedyny schemat Sound City jaki znalazłem..
Z ciekawostek - na Hiwatt grał gitarzysta Exodus- ale do "dopalenia" używał 2xTS9 w szeregu, z "skręconym" "gain" jako swoisty korektor charakterystyki....
Z ciekawostek - na Hiwatt grał gitarzysta Exodus- ale do "dopalenia" używał 2xTS9 w szeregu, z "skręconym" "gain" jako swoisty korektor charakterystyki....