lampowiec ktory lepszy
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 15...19 postów
Re: lampowiec ktory lepszy
to po odpowiedziach chyba zacna szukac duzej ilosci informacji na temat drugiego i oczywiscie zbierac powoli czesci i moze takie retoryczne pytanie ale najlepiej zaczac budowac od zasilacza prawda?
-
- moderator
Jak już będziesz miał wszystkie potrzebne części, to tak.mr.chester pisze:najlepiej zaczac budowac od zasilacza prawda?
Ciąg dalszy reklamy:
Zerknij też na to viewtopic.php?f=7&t=13753
Jeszcze jedno:
Masz zamiar robić płytkę, czy pająka? Osobiście sugeruję zasilacz na płytce, a sam wzmacniacz w pająku, szczególnie, że jest dość prosty.
-
- 15...19 postów
czy laminowane plytki z allegro byly by dobrym pomyslem podobno prosto je sie konstruuje
-
- 15...19 postów
mam jeszcze jedno male pytanie zwiazane z zasilaczem czy byl by sens konstruowania zasilacza impulsowego poniewaz mam na stanie jeden sprawny ok 150w i kilka rozebranych i wiele czesci z nich
Ten drugi to kit w postaci płytek AVT-2754, można nabyć i poskładać na gotowych profesjonalnie wykonanych drukach lub termotransferem zrobić samodzielnie.
Tutaj opis w komplecie:
http://www.cyfronika.com.pl/kityavt4/avt2754.pdf
Tutaj opis w komplecie:
http://www.cyfronika.com.pl/kityavt4/avt2754.pdf
-
- 15...19 postów
Piotr pisze:Jak już będziesz miał wszystkie potrzebne części, to tak.mr.chester pisze:najlepiej zaczac budowac od zasilacza prawda?
Ciąg dalszy reklamy:
Zerknij też na to viewtopic.php?f=7&t=13753
Jeszcze jedno:
Masz zamiar robić płytkę, czy pająka? Osobiście sugeruję zasilacz na płytce, a sam wzmacniacz w pająku, szczególnie, że jest dość prosty.
wiec ja sie poslucham Piotra i wzmacniacz bede probowal zrobic na pajaka a z zasilaczem to tylko oto mi chodzi ze mam czesci z zaliaczy atx
a i jakie sa zalety i wady zasilaczy impulsowych w lampowcach
Zalety, wady zasilacza impulsowego są dokładnie takie same jak w innym układzie elektronicznym, raczej w technice lampowej są spotykane sporadycznie. W zasilaczu z PC jest kilka części które można wykorzystać, np. mostek prostowniczy, z elektrolitami raczej krucho, bo są na 160V lub 200V, a pojemności przy połączeniu szeregowym są zbyt małe do filtracji zasilania wzmacniacza.
-
- 15...19 postów
ok bede kierowal sie schematem
a mam jeszcze jedno pytanie co do tego poprawionego schematu:
viewtopic.php?f=18&t=13470&start=0&st=0&sk=t&sd=a
w czym on jest lepszy od projektu z atv?
czy chodzi o to ze mam mniej elemetow i bedzie go prosciej zbudowac czy latwosc w strojeniu czy moze dzyiwk?
Ostatnie ostrzeżenie: jeszcze jeden taki kwiatek i zacznę wyprawiać posty do kosza.
a mam jeszcze jedno pytanie co do tego poprawionego schematu:
viewtopic.php?f=18&t=13470&start=0&st=0&sk=t&sd=a
w czym on jest lepszy od projektu z atv?
czy chodzi o to ze mam mniej elemetow i bedzie go prosciej zbudowac czy latwosc w strojeniu czy moze dzyiwk?
Ostatnie ostrzeżenie: jeszcze jeden taki kwiatek i zacznę wyprawiać posty do kosza.