Następny barbarzyńca ?
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
-
- 1250...1874 posty
Re: Następny barbarzyńca ?
Niestety na głupotę i chciwość nie ma lekarstwa...
Gdyby było, to kupiłbym i wysłał mu na własny koszt....
Gdyby było, to kupiłbym i wysłał mu na własny koszt....
µ Ω ± ÷ Π φ × Δ Θ Λ « » ≤ ≥
Σ Φ Ψ α β χ τ γ δ ε ζ η ψ •
θ λ ξ ρ σ ω κ ² ³ ½ ¼ ¾ π sp
§ © ® ° ™ Γ ∑ √ ∞ ∫ ≈ ≠ ≡ Ξ
Σ Φ Ψ α β χ τ γ δ ε ζ η ψ •
θ λ ξ ρ σ ω κ ² ³ ½ ¼ ¾ π sp
§ © ® ° ™ Γ ∑ √ ∞ ∫ ≈ ≠ ≡ Ξ
Wylicytowane półtora miesiąca temu: http://www.allegro.pl/item656853279_656853279.html
-
- 125...249 postów
Napisałem do tego pana maila z pytaniem czy mógłby już nie rozkładać i niszczyć więcej radioodbiorników i oto co mi odpoisał:
No cóż...
Kultura przede wszystkim.A CZY NIEMÓGŁBY SZANOWNY PAN WSADZIĆ SOBIE PALEC W DUPE A NIE W CZYJEŚ SPRAWY I POWIEDZIEĆ AKUKU ???
No cóż...
Paweł
-
- 6250...9374 posty
Pier.... i je.. kryminalista. Może to zgłosić do Allegro żeby go w cholere zablokowali z powodu demontażu zabytków techniki?
μ Ω Σ Φ π
SQ9MYU
SQ9MYU
-
- 125...249 postów
Odpisałem temu panu:

Zaczyna mnie wciągać ta wymiana maili
i oto co mi odpisał:Witam
Dziękuję za odpowiedź na poziomie, pańskim poziomie. Widzę, iż słowo
kultura nie jest Panu obce.
Niestety nie mógłbym zastosować się do pańskiej prośby, ponieważ nie
sprawia mi radości i przyjemności wsadzanie sobie czegokolwiek w d..ę.
Jeśli Pan lubi mieć wypełnioną czymś d..ę, to jest juz pański problem.
Podobno to się leczy.
Mimo wszystko pozdrawiam
Paweł
Zamiast kropek były literyPLUJ KU..IE W OCZY A ONA MOWI ZE DESZCZ PADA

Zaczyna mnie wciągać ta wymiana maili

Paweł
-
- 6250...9374 posty
Może Ci pomogę, napiszę coś, już kiedyś pisałem do niego ale pełna kultura choć znajomość używania małych liter i znaków interpunkcyjnych jest mu obca.
μ Ω Σ Φ π
SQ9MYU
SQ9MYU
-
- 125...249 postów
Jeśli chcesz, to nie ma sprawy, ale gość trzeba przyznać jest niezłym oszołomem. I tak nic nie wyniknie z tych mail, ale zawsze można spróbować.
Paweł
-
- 3125...6249 postów
Może do jakiegoś konserwatora zabytków? W końcu zabytki powinny być jakoś przez państwo chronione?marcin_oizo pisze:Może to zgłosić do Allegro żeby go w cholere zablokowali z powodu demontażu zabytków techniki?
Pozdr, Marcin
The secret to creativity is knowing how to hide your sources. - Albert Einstein
marvelamps.com
The secret to creativity is knowing how to hide your sources. - Albert Einstein
marvelamps.com
-
- 625...1249 postów
Hm, w "Kronice Beskidzkiej" jakiś czas temu czytałem, że zatrzymano na granicy parę wywożącą starą maszynę do szycia, inne drobiazgi i radio. A to radio to była któraś Diora z lat 60. Jakaś kara była dla nich przewidziana.Marvel pisze:Może do jakiegoś konserwatora zabytków? W końcu zabytki powinny być jakoś przez państwo chronione?marcin_oizo pisze:Może to zgłosić do Allegro żeby go w cholere zablokowali z powodu demontażu zabytków techniki?
Panowie, jak widać w tym przypadku agresja rodzi agresję, Nie tędy droga. Może go poprosić o w miarę rzetelne rozbieranie (jak już musi), wraz z dokumentacją zdjęciową. Może ktoś będzie miał szczęście zakupić "cały" odbiornik, złożyć go ponownie i jeszcze zagra?
-
- 1875...2499 postów
Z urzędu nikt z WKZ (Wojewódzki Konserwator Zabytków) się tym nie zainteresuje. Według mojej wiedzy jedyna możliwość to złożenie wniosku o wpisanie jakiegoś swojego radia do rejestru zabytków. Przedwojenne radia mają spore szanse na uzyskanie takiego wpisu. Jeśli delikwent takie radio kupi i rozmontuje, to jest ugotowany.Marvel pisze:Może do jakiegoś konserwatora zabytków? W końcu zabytki powinny być jakoś przez państwo chronione?marcin_oizo pisze:Może to zgłosić do Allegro żeby go w cholere zablokowali z powodu demontażu zabytków techniki?
Tomek
-
- 625...1249 postów
Dobrze chociaż, że hitlerek nie był oryginalny (cztery podstawki, trafo itd.)... Chyba będę licytował te części od VE. Chociażby żeby stracił 

Kupię radia firmy PZT i Elektrit, stan obojętny; najchętniej całe chassis E. Kordial może być zniszczone, tr. sieciowy - Elektrit Rival, PZT Echo 124Z - cewki i ramkę
e-mail piotrostrowski81@wp.pl + PW
Pozdrawiam!
e-mail piotrostrowski81@wp.pl + PW
Pozdrawiam!
-
- 250...374 postów
Wszyscy tak płaczecie.. a Ciekawe ilu z was byłoby w stanie kupić takie radia. Jedna osoba? Dwie? 
Rozbebeszyłem sprawne tatry. Dlaczego? Ponieważ na cały odbiornik nie było chetnych a mi się nie chciało już z tym przestawiać. Bardziej opłacało mi się sprzedać/wymienić poszczególne części na coś innego.

Rozbebeszyłem sprawne tatry. Dlaczego? Ponieważ na cały odbiornik nie było chetnych a mi się nie chciało już z tym przestawiać. Bardziej opłacało mi się sprzedać/wymienić poszczególne części na coś innego.
-
- 6250...9374 posty
Ale to są radia przedwojenne a nie jakieś Tatry i rozbieranie sprawnych i kompletnych radioodbiorników dla widzimisię tudzież dla zysku powinno być karalne kurde od zawsze. Jakby ceny całych odbiorników jak i samych części (!) nie były tak drogie to też pewnie przerzuciłbym się na starsze odbiorniki.
μ Ω Σ Φ π
SQ9MYU
SQ9MYU
-
- 250...374 postów
Nie no luźno. Myślałem że chodzi o cały ogół "lampowych radyj"marcin_oizo pisze:Ale to są radia przedwojenne a nie jakieś Tatry i rozbieranie sprawnych i kompletnych radioodbiorników dla widzimisię tudzież dla zysku powinno być karalne kurde od zawsze. Jakby ceny całych odbiorników jak i samych części (!) nie były tak drogie to też pewnie przerzuciłbym się na starsze odbiorniki.