EAW Undine II 8176E
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 500...624 posty
Re: EAW Undine II 8176E
Oryginalnie w każdym razie jest elektrolit.
Zdziwisz się ale jest zazwyczaj elektrolit - wykonanie bipolarne. Bardzo łatwy do nabycia.kris pisze:To raczej nie powinien być kondensator elektrolityczny. Musi być papierowy, albo styrofleksowy, w każdym bądż razie bezpolaryzacyjny. Z tym, że ciężko będzie w razie czego znależć taki o pojemności 25uF i rozsądnych wymiarachadamst_ pisze:Elektrolita w wysokotonowcach na razie nie ruszałem, bo nie mam 25u pod ręką - mam tylko 100u.
Bez generatora, a w zasadzie bez wobuloskopu, nie zestroisz prawidłowo toru AM "na słuch". Nawet jeśli będziesz stroił na maksimum wskazań magicznego oczka to i tak możesz nieprawidłowo zestroić samo pasmo toru AM.
-
- 125...249 postów
Może być elektrolit bipolarny, ale lepszą jakość dźwięku zapewnia zwykły kondensator (ze względu na mniejszy współczynnik ESR). Trochę zahaczam o kwestie audiofilskie, ale np. w porządnych zwrotnicach głośnikowych nie stosuje się nigdy kondensatorów elektrolitycznych biporanych.STUDI pisze:
Zdziwisz się ale jest zazwyczaj elektrolit - wykonanie bipolarne. Bardzo łatwy do nabycia.