Witam.
Mam pytanie :czy ktoś budował mały wzmacniaczyk na lampie 6ż5p?
Dane lampy znalazłem bez problemu,natomiast nie widziałem praktycznych układów.
Dostałem ostatnio kilka sztuk 6ż1p i 6ż5p i pomyślałem o jakimś krasnoludkowym wzmacniczyku o mocy ok. 1 W.
Lampy 6ż5p w praktyce
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 250...374 postów
Re: Lampy 6ż5p w praktyce
Spróbuj. Nawet próbny układ w "pająku".
Dużej mocy nie wyciągniesz ale wyjdzie fajny "lilipucik".
Dużej mocy nie wyciągniesz ale wyjdzie fajny "lilipucik".
-
- 6250...9374 posty
PP na EF95= 6Ż1P
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
-
- 250...374 postów
Witam.
Dzięki za link.Gdyby nie to,że od pewnego czasu toczę ciężkie walki z pewnym złośliwym therminem,to pewnie już coś bym próbował.W międzyczasie dostałem śliczne pudełko , w sam raz na PCL86.Transformatory zamocowałem,podstawki zamocowane,czeka na swoją kolej.Dlatego,krasnoludki zostawiłem na później.
A swoją drogą,czy to nie byłby ciekawy wątek:nietypowe lampy w praktyce.Chyba każdemu z nas lampolubów wpadają w łapy różne lampy,które lądują w pudełkach.A to różne lampki telewizyjne ,np:PCL 85, 805,EL 36,EL86 i inne.A może ci którzy budowali konstrukcje na tych lub innych "nietypowych" lampach zaprezentowali je na forum.
Panowie a co wy o tym sądzicie?
Pozdrowienia .
Andrzej
Dzięki za link.Gdyby nie to,że od pewnego czasu toczę ciężkie walki z pewnym złośliwym therminem,to pewnie już coś bym próbował.W międzyczasie dostałem śliczne pudełko , w sam raz na PCL86.Transformatory zamocowałem,podstawki zamocowane,czeka na swoją kolej.Dlatego,krasnoludki zostawiłem na później.
A swoją drogą,czy to nie byłby ciekawy wątek:nietypowe lampy w praktyce.Chyba każdemu z nas lampolubów wpadają w łapy różne lampy,które lądują w pudełkach.A to różne lampki telewizyjne ,np:PCL 85, 805,EL 36,EL86 i inne.A może ci którzy budowali konstrukcje na tych lub innych "nietypowych" lampach zaprezentowali je na forum.
Panowie a co wy o tym sądzicie?
Pozdrowienia .
Andrzej