Jak w oryginale mocowana jest skala w radiu Sonatina?? Mógłby ktos podrzucić jakies fotki mocowania??
Z góry dziekuje
Sonatina
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 1250...1874 posty
Re: Sonatina
Chciałbym zapytać, czy ma ktoś schemat tego radia, ale z wartościami elementów. Ten z fonaru nie ma naniesionych tych wartości
. Czeka mnie odbudowa cewek przełącznika, ale trochę trudno się połapać, która cewka jest od czego
.

-
- 6250...9374 posty
Schemat będzie identyczny jak Nokturn...
Co do cewek to mogę porobić Ci zdjęcia Alek. Mam ładną Sonatinkę to może trochę pomoże.
Co do cewek to mogę porobić Ci zdjęcia Alek. Mam ładną Sonatinkę to może trochę pomoże.
μ Ω Σ Φ π
SQ9MYU
SQ9MYU
O tym, że elektrycznie oba radia są identyczne wiem doskonale. Rzecz w tym, że dostępny schemat Nokturna również nie ma naniesionych wartości elementów.
Dziękuję
. Irytujące jest, że nie podają wartości pojemności w obwodach cewek
. Ułatwiłoby to identyfikację sekcji.

-
- 25...49 postów
Witam
Jaki schemat kolega potrzebuje. Do Sonatiny 6175 produkowanej od grudnia 1957r, czy do Sonatiny 6182 produkowanej od kwietnia 1958r? Różniły się szeregami udoskonaleń m.in. przełącznikiem klawiszowym i zastosowanymi tam cewkami oraz zakresami odbieranych częstotliwości.
Jaki schemat kolega potrzebuje. Do Sonatiny 6175 produkowanej od grudnia 1957r, czy do Sonatiny 6182 produkowanej od kwietnia 1958r? Różniły się szeregami udoskonaleń m.in. przełącznikiem klawiszowym i zastosowanymi tam cewkami oraz zakresami odbieranych częstotliwości.
-
- 1250...1874 posty
Może mój schemat będzie bardziej czytelny.....
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
µ Ω ± ÷ Π φ × Δ Θ Λ « » ≤ ≥
Σ Φ Ψ α β χ τ γ δ ε ζ η ψ •
θ λ ξ ρ σ ω κ ² ³ ½ ¼ ¾ π sp
§ © ® ° ™ Γ ∑ √ ∞ ∫ ≈ ≠ ≡ Ξ
Σ Φ Ψ α β χ τ γ δ ε ζ η ψ •
θ λ ξ ρ σ ω κ ² ³ ½ ¼ ¾ π sp
§ © ® ° ™ Γ ∑ √ ∞ ∫ ≈ ≠ ≡ Ξ