Kupię radia firmy PZT i Elektrit, stan obojętny; najchętniej całe chassis E. Kordial może być zniszczone, tr. sieciowy - Elektrit Rival, PZT Echo 124Z - cewki i ramkę
e-mail piotrostrowski81@wp.pl + PW
A co to za lampa po lewej stronie? Jakaś dziwna. Czy to radio reakcyjne? /Po ilości lamp/ Skala wygląda na samoróbkę, ale zastanawia mnie logo producenta na obudowie "Polyphon".
BTW - Imageshack dodał to automatycznie
Kupię radia firmy PZT i Elektrit, stan obojętny; najchętniej całe chassis E. Kordial może być zniszczone, tr. sieciowy - Elektrit Rival, PZT Echo 124Z - cewki i ramkę
tetroda pisze:A co to za lampa po lewej stronie? Jakaś dziwna. Czy to radio reakcyjne? /Po ilości lamp/ Skala wygląda na samoróbkę, ale zastanawia mnie logo producenta na obudowie "Polyphon".
BTW - Imageshack dodał to automatycznie
Reakacyjne albo detektorowe. A co to za lampa nie wiem - może urdox? Izolowanie tyłu chassis sugeruje radio uniwersalne albo na prąd stały.
Urdox to stabilizator napięcia? Widzę, że jest tam pentoda AL4 albo EL3. A Polyphon Record to była firma nagrywająca płyty gramofonowe.