Chciałbym zrekonstruować Pioniera nr 50.000 /zdjęcie z byłej strony internetowej firmy Diora/. Czy miałby ktoś może na zbyciu chassis z numerem zaczynającym się na "5" z filtrami p. cz. przypadającymi na ten numer i obudowę (oczywiście bez napisu)? Czy ktoś wie, co stało się z tym egzemplarzem i co jest napisane pod "Jubileuszowy 50000" ?
Ostatnio zmieniony ndz, 21 czerwca 2009, 22:25 przez tetroda, łącznie zmieniany 1 raz.
Kupię radia firmy PZT i Elektrit, stan obojętny; najchętniej całe chassis E. Kordial może być zniszczone, tr. sieciowy - Elektrit Rival, PZT Echo 124Z - cewki i ramkę
e-mail piotrostrowski81@wp.pl + PW
Dałbym sobie uciąć rękę, że widziałem ten egzemplarz na przełomie 80/90 lat na wystawie w Hali Ludowej we Wrocławiu, gdzie wystawiała się Diora (moze InterVideoMedia?)
Mam pytanie: a jak wyglądały te szczebelki na dole (w moim Pionierze U2 (zwykłym) te szczebelki są przez całą obudowę
Jeśli ktoś wie: co było napisane pod "Jubileuszowy 50000")
Kupię radia firmy PZT i Elektrit, stan obojętny; najchętniej całe chassis E. Kordial może być zniszczone, tr. sieciowy - Elektrit Rival, PZT Echo 124Z - cewki i ramkę
e-mail piotrostrowski81@wp.pl + PW
Gdyby nie ten napis " Jubileuszowy.... " myślałbym że ktoś bakelit pomazał na biało.
staku pisze: ↑czw, 27 września 2018, 10:20
Nad skalą napis D. Z.W. U. R. (chyba bo słabo widać) - pierwszy raz widzę taki, ale może mało jeszcze widziałem .
Czym jestem starszy coraz częściej dochodzę do takiego samego wniosku.
DZWUR - Dolnośląskie Zakłady Wytwórcze Urządzeń Radiowych ??