To chyba najpóźniejsze radio Kasprzaka
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- moderator
To chyba najpóźniejsze radio Kasprzaka
Jest jakiś nowszy model robiony w ZRK? Zdjęcie pochodzi z aukcji na Allegro.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- 1875...2499 postów
Re: To chyba najpóźniejsze radio Kasprzaka
Łomatko.Takiego cusia jeszcze me stare oczy nie widziały.Ale po co dorabiali gałki do akumulatora?Pewnie skrzynek brakowało bo o uszczelkach to filmy nawet robiło.Pozdrawiam.
-
- 375...499 postów
Mam bardzo podobny o oznaczeniu R101, może wystrój zewnętrzny trochę uboższy, ale myślę że układowo identyczny. Te same gałki i przyciski. Kiedyś się zaparłem i zdobyłem do niego instrukcję serwisową wraz ze schematem. Są tam dwa układy scalone firmy SONY i kilka tranzystorów. Jeszcze jedno, mój jest z białego polistyrenu i nie wygląda jak akumulator. Dość trudno go rozebrać jak nie wie się jak, bo wszystko na zatrzaski plastikowe, dopiero jak mi go kot zrzucił z parapetu na podłogę poznałem tajniki montowania bez śrubek. Jeżeli ktoś z kolegów będzie potrzebował schemat to się polecam.
Konstanty
Konstanty
-
- moderator
Wygląd fakt, trochę dziwny. Był też w kolorze czerwonym i nawet całkiem dobrze grał.chrzan49 pisze:Łomatko.Takiego cusia jeszcze me stare oczy nie widziały.Ale po co dorabiali gałki do akumulatora?Pewnie skrzynek brakowało bo o uszczelkach to filmy nawet robiło.Pozdrawiam.
-
- 625...1249 postów
Z innych sprzętów z końca działania ZRK z lat 90., był podwójny deck M-9201.
Odróżnić niepodobna czy gra orkiestra czy aparat, a muzyka wychodzi tak głośno, że kilkanaście par tańczyć może.