http://www.youtube.com/watch?v=RBb6TJKUr3k
Telewizor Fala w całkiem nowej roli
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
-
harnas136
- 20...24 posty

-
cirrostrato
- 6250...9374 posty

Re: Telewizor Fala w całkiem nowej roli
Wypożyczając Beryla do filmu poinformowałem,że nie ma(bo skąd) wejścia po niskiej,odpowiedź była oczywista ,,panie to i tak się wmiksuje"...A gdyby zamiast Maryjana Jola Rutowicz na fali,ale chyba żądam za wiele ,w końcu stary historyczny TV pasuje idealnie do odgrzebanego starego politycznego dinozaura..
-
kaem
- 625...1249 postów

Telewizor czy monitor?: http://www.dziennik.pl/polityka/article ... enke_.html
Odróżnić niepodobna czy gra orkiestra czy aparat, a muzyka wychodzi tak głośno, że kilkanaście par tańczyć może.
-
Marcin K.
- 6250...9374 posty

Czy temat aby napewno miał tyczyć odbiornika TV Fala 
μ Ω Σ Φ π
SQ9MYU
SQ9MYU
-
harnas136
- 20...24 posty

cirrostrato pisze:Wypożyczając Beryla do filmu poinformowałem,że nie ma(bo skąd) wejścia po niskiej,odpowiedź była oczywista ,,panie to i tak się wmiksuje"...A gdyby zamiast Maryjana Jola Rutowicz na fali,ale chyba żądam za wiele ,w końcu stary historyczny TV pasuje idealnie do odgrzebanego starego politycznego dinozaura..
-
cirrostrato
- 6250...9374 posty

,,Ma" wystąpić,Kidawa-Błoński kombinuje coś o pierwszej połowie lat 70-tych(politycznie ma podobno być).
-
kaem
- 625...1249 postów

Najbardziej chyba udany technicznie efekt "emulacji" obrazu na odbiorniku z lat 50. i 60. to oczywiście teledysk Pazury "Przystojny jestem" (niestety, na YT nie widzę oryginalnej wersji). Jak to mawia mój wujek: "tamte telewizory z założenia tak miały, że prawie nic nie było widać". Oczywiście fani techniki lampowej mogą dyskutować, czy naprawdę "nic nie było widać".
A do "odgrzebywania" Krzaklewskiego może lepiej by pasował odbiornik marki Curtis, Otake, tudzież HCM Royal
A do "odgrzebywania" Krzaklewskiego może lepiej by pasował odbiornik marki Curtis, Otake, tudzież HCM Royal
Odróżnić niepodobna czy gra orkiestra czy aparat, a muzyka wychodzi tak głośno, że kilkanaście par tańczyć może.
-
harnas136
- 20...24 posty

Też mi się tak wydaje. Ale wtedy byłyby pewnie problemy z prawami autorskimi i takie tam...kaem pisze:A do "odgrzebywania" Krzaklewskiego może lepiej by pasował odbiornik marki Curtis, Otake, tudzież HCM Royal