IKA DKE

Radioodbiorniki lampowe i wszystko co jest z nimi związane.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

Awatar użytkownika
tszczesn
moderator

Re: IKA DKE

Post autor: tszczesn »

maciekb44 pisze:Jak to mówi mój znajomy: "Są różnie zboczenia, jeden zbiera znaczki drugi odznaczenia." DKE38 IKI to pierwsze radio, które zostało w mojej "niby kolekcji" Jak się trafia jakaś kolejna to nie mogę się powstrzymać i kupuje jak jakiś maniak :?
Na razie nie zamierzam pozbywać się żadnej, gdy pojawi się problem wypłacalności pieniężnej związany z nagłym pojawieniem się radia, które chce kupić to może wtedy jednej się pozbędę.
A co, też chcesz kupić Splendida? :) Ja niestety odpadam, sezon PITowy nadszedł :(
maciekb44
125...249 postów
125...249 postów

Post autor: maciekb44 »

tszczesn pisze:A co, też chcesz kupić Splendida? :) Ja niestety odpadam, sezon PITowy nadszedł :(
Elektrity średnio mnie interesują, licytowałem z czystej ciekawości i dla przyjemności. Za tego nie dał bym wiele więcej niż zaoferowałem.
Jest tylko jeden E. którego chciałbym mieć, o którego będę "walczył" jeśli się pojawi :)
Na codzień wolę się jednak skupiać na takich na przykład, pospolitych Metropolis-ach :twisted:
Aktualnie na wymianę: Esbrok Magnes
Awatar użytkownika
tszczesn
moderator

maciekb44 pisze:
tszczesn pisze:A co, też chcesz kupić Splendida? :) Ja niestety odpadam, sezon PITowy nadszedł :(
Elektrity średnio mnie interesują, licytowałem z czystej ciekawości i dla przyjemności. Za tego nie dał bym wiele więcej niż zaoferowałem.
Jest tylko jeden E. którego chciałbym mieć, o którego będę "walczył" jeśli się pojawi :)
Na codzień wolę się jednak skupiać na takich na przykład, pospolitych Metropolis-ach :twisted:
A masz jakąś Metropolię na zbyciu? Bo ja też bym chciał takową u siebie widzieć :)

A który to Elektrit tak wzbudza twoje pożądanie? Bo u mnie 'must have' to w zasadzie każdy :)
maciekb44
125...249 postów
125...249 postów

tszczesn pisze: A masz jakąś Metropolię na zbyciu? Bo ja też bym chciał takową u siebie widzieć :)

A który to Elektrit tak wzbudza twoje pożądanie? Bo u mnie 'must have' to w zasadzie każdy :)
Jak zawsze wszystko przez Kobiety. Pożądanie może wzbudzić tylko Gloria :)

Meropolis- ciężka sprawa.
Wiem gdzie są 2szt, lecz w tym roku, (jak na razie) nawet kryzys nie był w stanie ich ruszyć. Nie wspominam już o tym jak "dręczyłem" ich właścicieli w poprzednich latach :(
Awatar użytkownika
tszczesn
moderator

maciekb44 pisze:
tszczesn pisze: A masz jakąś Metropolię na zbyciu? Bo ja też bym chciał takową u siebie widzieć :)

Jak zawsze wszystko przez Kobiety. Pożądanie może wzbudzić tylko Gloria :)
Akurat Gloria to (luksusowy), ale niespecjalny model. Excelsior jest fajny, ale chciałbym go na żywe oczy zobaczyć, już nie mówiąc o maniu. Oceanic (z 1939 roku) to duża rzecz, z podwójną przemianą. Uwagi jak dla Excelsiora. No i cokolwiek starszego od 1932 roku takoż.
maciekb44 pisze:
tszczesn pisze:Meropolis- ciężka sprawa.
Wiem gdzie są 2szt, lecz w tym roku, (jak na razie) nawet kryzys nie był w stanie ich ruszyć. Nie wspominam już o tym jak "dręczyłem" ich właścicieli w poprzednich latach :(
Jak ciężka? Jakoś musi się dać to radio wydobyć, w końcu podobno nie ma ludzi nieprzekupnych ;)
maciekb44
125...249 postów
125...249 postów

tszczesn pisze: Akurat Gloria to (luksusowy), ale niespecjalny model. Excelsior jest fajny, ale chciałbym go na żywe oczy zobaczyć, już nie mówiąc o maniu. Oceanic (z 1939 roku) to duża rzecz, z podwójną przemianą. Uwagi jak dla Excelsiora. No i cokolwiek starszego od 1932 roku takoż.
I właśnie ten niespecjalny model chciałbym mieć. Cieszę się, że Tobie się nie podoba, będę miał jednego konkurenta mniej w licytacji :)
tszczesn pisze:
Jak ciężka? Jakoś musi się dać to radio wydobyć, w końcu podobno nie ma ludzi nieprzekupnych ;)
Tak ciężka, że nawet ciężkie kzł-ówki niczego nie wnoszą do rozmowy z właścicielem.
Na chorą głowę nie ma sposobu. Rozmowa o pieniądzach wywołuje tylko chory uśmiech.
Było już o tym wspominane w którymś poście...
Radio może i da się wydobyć ale naprawdę nie prędko.
pawfil
125...249 postów
125...249 postów

Post autor: pawfil »

Meropolis- ciężka sprawa.
Wiem gdzie są 2szt, lecz w tym roku, (jak na razie) nawet kryzys nie był w stanie ich ruszyć. Nie wspominam już o tym jak "dręczyłem" ich właścicieli w poprzednich latach
Jeśli mozna wiedzieć, to o jakie radio dokładnie chodzi?
Paweł
OTLamp

Post autor: OTLamp »

pawfil
125...249 postów
125...249 postów

Post autor: pawfil »

Dziękuję za informację. Piękne radio.
Paweł