Tester lamp alá Electroharmonix
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
-
- 1875...2499 postów
Tester lamp alá Electroharmonix
Aleksander Niemand
Re: Tester lamp alá Electroharmonix
No to muszą jeszcze popracować na testerem, bo za dużo bubli przepuszcza (szczególnie ECC83/EL34.)
-
- 625...1249 postów
To coś bardziej przenośnego, nieco nie na temat bo nie EH;-) http://www.amplitrex.com/at1000.html
Ale ta cena...
Ale ta cena...
-
- 625...1249 postów
Traxman pomyśl o certyfikacie (czy jak to się zwie) (C) i o produkcji takiego miernika. Coś takiego jak te tani DIY myślę że szło by jak ciepłe bułeczki. Tylko trochę rozgłosu tu i tam i mógłbyś razem z Tomkiem mieć z tego niezły interes i fajny dodatek do pensji:-)
Tak po pół roku z wielką biedą 15szt płytek, biznes że ja Cię przepraszam.
Co do CE to przyrząd specjalistyczny pod jednostkowe zamówienie - wystarczy deklaracja zgodności i szkolenie personelu
.
Co do CE to przyrząd specjalistyczny pod jednostkowe zamówienie - wystarczy deklaracja zgodności i szkolenie personelu

-
- 625...1249 postów
Hmmm:-D No to teraz daj info że masz płytki pod taki miernik na Audiostereo.pl i diyaudio.com (tu szczególnie tak sobie myślę), etc. Coś czuje że było by o wiele większe zainteresowanie;-) A jak byś sprzedawał także gotowe złożone mierniki, to byli by też chętni którzy nie chcą sami lutować, ale mają wzmacniacze i chcieli by sami dobierać/sprawdzać lampy:-Dtraxman pisze:Tak po pół roku z wielką biedą 15szt płytek, biznes że ja Cię przepraszam.
Co do CE to przyrząd specjalistyczny pod jednostkowe zamówienie - wystarczy deklaracja zgodności i szkolenie personelu.
Ale to tylko tak sobie myślę;-) Spróbować nie zaszkodzi, ale jak chcesz:-)
Ostatnio zmieniony wt, 17 marca 2009, 13:04 przez MStaniszczak, łącznie zmieniany 1 raz.
Wiem, że czasy dziwne, chociaż czasami mam nieuzasadnione niczym konkretnym humory, ale ja zdecydowanie jestem ON.MStaniszczak pisze:....A jak byś sprzedawała także gotowe złożone mierniki......
-
- 625...1249 postów
Ehhh... przepraszam:-/ Tak to jest jak się szybko korzysta z poprawiacza literowców w FF i nie spojrzy dokładnie co zaproponował:-/ Już poprawiam...traxman pisze:Wiem, że czasy dziwne, chociaż czasami mam nieuzasadnione niczym konkretnym humory, ale ja zdecydowanie jestem ON.MStaniszczak pisze:....A jak byś sprzedawała także gotowe złożone mierniki......
???traxman pisze: Co do CE to przyrząd specjalistyczny pod jednostkowe zamówienie - wystarczy deklaracja zgodności i szkolenie personelu.

Ogólnie biorąc, producent może zadeklarować, że produkt jest zgodny z CE. Nie musi tego dawać do certyfikacji i to zapewne miał na myśli Traxman.
Miernik, aby go sprzedawać i zwrócić w miarę rozsądnym czasie koszty opracowania powinien kosztować ok 900-1100€.
Więc liczba chętnych na pewno zmniejszy się. Pomijając kwestie formalne. Do tej pory każdy był producentem indywidualnie, stąd ten wcześniejszy uśmieszek. Przy produkcji i sprzedaży podpada co najmniej pod trzy dyrektywy (EMC,LVD, ogólne bezpieczeństwo) podlegające certyfikacji więc cena była by jeszcze większa.
Więc liczba chętnych na pewno zmniejszy się. Pomijając kwestie formalne. Do tej pory każdy był producentem indywidualnie, stąd ten wcześniejszy uśmieszek. Przy produkcji i sprzedaży podpada co najmniej pod trzy dyrektywy (EMC,LVD, ogólne bezpieczeństwo) podlegające certyfikacji więc cena była by jeszcze większa.
Co nie oznacza, że wystarczy sama daklaracja. Produkt finalny ma mieć stosowne znaki naniesione bezpośrednio, lub w przypadku małych wymiarów na opakowaniu.Alek pisze:Ogólnie biorąc, producent może zadeklarować, że produkt jest zgodny z CE. Nie musi tego dawać do certyfikacji i to zapewne miał na myśli Traxman.
-
- 500...624 posty
przez przypadek znalazłem filmik 
http://www.youtube.com/watch?v=8c67Bze4GdQ
tester jest od 1:50
btw. niezłe maja lamp na magazynie

http://www.youtube.com/watch?v=8c67Bze4GdQ
tester jest od 1:50
btw. niezłe maja lamp na magazynie