amptone.pl - elektronika do Twojego wzmacniacza lampowego.
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
amptone.pl - elektronika do Twojego wzmacniacza lampowego.
Zapraszam do nowego sklepu z elementami do budowy wzmacniaczy lampowych.
http://www.amptone.pl
Sukcesywnie będzie zwiększana oferta sklepu.
Jesteśmy już na Allegro nick: martone http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=673151
Pozdrawiam
http://www.amptone.pl
Sukcesywnie będzie zwiększana oferta sklepu.
Jesteśmy już na Allegro nick: martone http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=673151
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony śr, 18 lutego 2009, 15:25 przez marelx, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: amptone.pl - elektronika do Twojego wzmacniacza lamowego.
Jakieś zniżki dla Triody?
Albo dla zakupów hurtowych?

Pozdr, Marcin
The secret to creativity is knowing how to hide your sources. - Albert Einstein
marvelamps.com
marvelamps.com
b. estetyczna strona - duży plus. niedługo uzupełnię u was zapas podstawek 

To ja dla równowagi: brak potencjometrów 1M log - duży minus.mkali pisze:b. estetyczna strona - duży plus.
Pozdr, Marcin
marvelamps.com
marvelamps.com
- jethrotull
- 3125...6249 postów
Czuję się zmuszony polecić ten sklep. Dobry towar (chociaż nie tani), dobra obługa, szybka dostawa.
Nic tylko życzyć, aby asortyment szybko się rozrósł i doszły te nieszczęsne 1M/log 
EDIT: No i w sklepie nie ma gniazd jack... a na allego są.

EDIT: No i w sklepie nie ma gniazd jack... a na allego są.
- jethrotull
- 3125...6249 postów
Ja wsżędzie stosuję 470k. Nie ma różnicy, a na gain to się nawet często lepiej nadają.Marvel pisze:To ja dla równowagi: brak potencjometrów 1M log - duży minus.mkali pisze:b. estetyczna strona - duży plus.
- MalKontent
- 375...499 postów
Po pierwsze, zastanawiam się, co to jest wzmacniacz lamowy. Czy chodzi o lamerstwo, czy o lamówkę na przykład?... 
A co do sklepu, to garść uwag:
1) Tekst powitalny na stronie głównej to amatorszczyzna straszna. A już ostatnie zdanie pasuje tam jak pięść do nosa. Poprawcie to, są ludzie, którzy zwracają uwagę na takie rzeczy, zwłaszcza starsi, a takich wśród lampowców nie brakuje.
Stwierdzenie, że jesteście doświadczonym partnerem, bo działacie od kilku miesięcy zakrawa na żart
Takie rzeczy pisze się, gdy faktycznie można się pochwalić jakimś znaczącym stażem.
2) Nazwy kategorii podstawek i sam podział dziwny, po ilości nóżek, a nie po "rodzinie". Lepiej chyba byłoby podzielić na heptal, loctal, octal, noval, magnoval, rimlock itp., a podstawki inne włożyć razem do grupy bez względu na ilość nóżek (np. do 300B, do 6S33S itp.). Mnie taki podział wydawałby się bardziej naturalny
3) Dobrze, że podajecie adres firmy w dziale "o nas", to podnosi zaufanie. Wypadałoby umieścić tam również telefon - wiem, że jest u góry strony, ale takich informacji szuka się w dziale "o nas" i można ten telefon przeoczyć, wierzcie mi.
4) Jeśli chcecie wyciągać jakieś sensowne wnioski z pola "Skąd się dowiedziałeś" z formularza kontaktowego, to radziłbym przemyśleć dostępne opcje. Może warto tam umieścić jakieś sensowne, np. "Z Allegro", "Z reklamy na trioda.com", "Z Elektrody" itp. - będziecie wiedzieli, jaką skuteczność mają poszczególne media i w których warto się pojawiać.
Powodzenia!
Staszek

A co do sklepu, to garść uwag:
1) Tekst powitalny na stronie głównej to amatorszczyzna straszna. A już ostatnie zdanie pasuje tam jak pięść do nosa. Poprawcie to, są ludzie, którzy zwracają uwagę na takie rzeczy, zwłaszcza starsi, a takich wśród lampowców nie brakuje.
Stwierdzenie, że jesteście doświadczonym partnerem, bo działacie od kilku miesięcy zakrawa na żart

2) Nazwy kategorii podstawek i sam podział dziwny, po ilości nóżek, a nie po "rodzinie". Lepiej chyba byłoby podzielić na heptal, loctal, octal, noval, magnoval, rimlock itp., a podstawki inne włożyć razem do grupy bez względu na ilość nóżek (np. do 300B, do 6S33S itp.). Mnie taki podział wydawałby się bardziej naturalny
3) Dobrze, że podajecie adres firmy w dziale "o nas", to podnosi zaufanie. Wypadałoby umieścić tam również telefon - wiem, że jest u góry strony, ale takich informacji szuka się w dziale "o nas" i można ten telefon przeoczyć, wierzcie mi.
4) Jeśli chcecie wyciągać jakieś sensowne wnioski z pola "Skąd się dowiedziałeś" z formularza kontaktowego, to radziłbym przemyśleć dostępne opcje. Może warto tam umieścić jakieś sensowne, np. "Z Allegro", "Z reklamy na trioda.com", "Z Elektrody" itp. - będziecie wiedzieli, jaką skuteczność mają poszczególne media i w których warto się pojawiać.
Powodzenia!
Staszek
Haha! Ten arszenik był zatruty!...
A gdzie lampy??marelx pisze:Zapraszam do nowego sklepu z elementami do budowy wzmacniaczy lampowych.
Wiemy, zanim post pojawil sie na forum bylo o tymmarelx pisze: Jesteśmy już na Allegro nick: martone http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=673151

Witam
Dziękuję za wszystkie uwagi, są bardzo cenne
Potencjometry 1M pojawia się niebawem, dojdzie również oferta potencjometrów Burns.
Proszę o informację jaki asortyment/części chcielibyście aby pojawił się w sklepie.
Pozdrawiam serdecznie
Marek
Dziękuję za wszystkie uwagi, są bardzo cenne

Potencjometry 1M pojawia się niebawem, dojdzie również oferta potencjometrów Burns.
Proszę o informację jaki asortyment/części chcielibyście aby pojawił się w sklepie.
Pozdrawiam serdecznie
Marek
Ładne gałki "chickenhead", ładne i wysokonapięciowe przełączniki dźwigienkowe, neonówki (kontrolki) i oprawki do nich tzw. "diamenciki", potencjometry o nieco większej obciążalności niż zwykłe - na odbrzęczacze, więc z krótką osią, elektrolity na 500V, turrety, oczka podwójne i tekstolit w formatkach albo gotowe "terminal strips" takie jak na foto. A może nawet formatki zwyczajnej, prozaicznej blachy aluminiowej 1,5mm na chassis. Niby każdy jakoś się zaopatruje ale dosłownie jak za czasów siermiężnej komuny - po znajomości, molestując rzemieślników, szukając kogoś kto zgodzi się dociąć kawałek z formatu przemysłowego, czasem z allegro (raz na rok).marelx pisze:Proszę o informację jaki asortyment/części chcielibyście aby pojawił się w sklepie.
I przepusty gumowe do chassis i podkładki amortyzacyjne pod podstawki...

_
Fajnie by było gdybyście mieli kondensatory Roederstein, są tańsze niż mallory a moim zdaniem lepiej się sprawdzają w gitarowcach. Z foliowych to może jeszcze WIMY MKP? Brakuje mi jeszcze źródła styrofleksów. Co jeszcze, może rezystory 1G? Poza tym to podpisuję się pod powyższym postem.
Re: amptone.pl - elektronika do Twojego wzmacniacza lampowego.
Kołeczki, kołeczki do turretów! 

Właśnie kołeczki miałem na myśli pisząc o turretach. Dodałbym jeszcze kondensatory silver mica lub choćby dobre ceramiczne na wysokie napięcia i o wartościach radiowych (pikofarady).
_
- jethrotull
- 3125...6249 postów
Drabinki z oczkami lutowniczymi, elektrolity osiowe, dekle na trafa, metalowe narożniki i uchwyty do paczek, kurze łby, przepusty gumowe.