Link do zdjęć samego wzmacniacza

Pozdrowienia
Airnox
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
Stosowałem EF80 w korektorach barwy ze sprzężeniem zwrotnym i jakoś nie narzekałem.STUDI pisze:EF80 - polskiej produkcji - nie mikrofonuje bardziej do 6Ż32P (odp. Ef86) -= niby specjalnie skonstruowanej lampy pod katem minimalnego mikrofonowania...
Gdzieś kiedyś trafiłem na opis jakiegoś holendra zrobionego przez niego radia AM. Tylko lampy EF80. EFO - mieszacz, EF80 - heterodyna, EF80 wzmacniacz p.cz., EF80 - wzmacniacz m.cz., dwie EF80 jako lampa mocy. No chyba trudno o lepszą unifikację użytych lamp w radiu...
Ale EF80 nie ma regulacyjnej charakterystyki, więc do odbioru AM się średnio nadaje.STUDI pisze:Gdzieś kiedyś trafiłem na opis jakiegoś holendra zrobionego przez niego radia AM. Tylko lampy EF80. EFO - mieszacz, EF80 - heterodyna, EF80 wzmacniacz p.cz., EF80 - wzmacniacz m.cz., dwie EF80 jako lampa mocy. No chyba trudno o lepszą unifikację użytych lamp w radiu...
Na wszystko jest jakiś sposób....tszczesn pisze:Ale EF80 nie ma regulacyjnej charakterystyki, więc do odbioru AM się średnio nadaje.STUDI pisze:Gdzieś kiedyś trafiłem na opis jakiegoś holendra zrobionego przez niego radia AM. Tylko lampy EF80. EFO - mieszacz, EF80 - heterodyna, EF80 wzmacniacz p.cz., EF80 - wzmacniacz m.cz., dwie EF80 jako lampa mocy. No chyba trudno o lepszą unifikację użytych lamp w radiu...
No a na schemacie masz 250VAirnox pisze:Prąd spoczynkowy wynosi 22mA przy napięciu 105V, czyli jeszcze poniżej krzywej obciążenia.