Dopiero dziś zauważyłem szkolny podręcznik moich dzieci. Jakież było moje zdziwienie tym co zobaczyłem na okładce.Może ktoś wie coś na temat tego odbiornika? Nie poruszałbym całego wątku gdyby nie pojawiające się ale. Ale czy aby nie jest to polski, przedwojenny produkt? Nazwa wyraźnie widoczna Elektra przez K jak w języku ojczystym , no i te gałki. Mam w szufladzie identyczną. Z tyłu ma logo Wabo. Tyle moich wątpliwości i pytań. Może ktoś wie więcej ode mnie?
Załączam skan z okładki podręcznika.
Co to za radio?
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 250...374 postów
Co to za radio?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- moderator
Re: Co to za radio?
Nawet znam taki odbiornik w naturze, ale niestety nie u mnie. Jest to AFAIR dwuobwodówka na AF3, AF7, AL4, AZ1, ale mogę się mylić, bo lata do niego nie zaglądałem. A co to za podręcznik?Czujnik pisze:Dopiero dziś zauważyłem szkolny podręcznik moich dzieci. Jakież było moje zdziwienie tym co zobaczyłem na okładce.Może ktoś wie coś na temat tego odbiornika? Nie poruszałbym całego wątku gdyby nie pojawiające się ale. Ale czy aby nie jest to polski, przedwojenny produkt? Nazwa wyraźnie widoczna Elektra przez K jak w języku ojczystym , no i te gałki. Mam w szufladzie identyczną. Z tyłu ma logo Wabo. Tyle moich wątpliwości i pytań. Może ktoś wie więcej ode mnie?
Załączam skan z okładki podręcznika.
-
- 250...374 postów
To jest podręcznik historii do3 klasy gimnazjum. Tytuł „To dopiero historia", autor Rafał Habielski, wydawnictwo „Nowa Era" w Warszawie w roku 2007.
No, ale czy wiadomo gdzie działała owa Elektra?
No, ale czy wiadomo gdzie działała owa Elektra?
-
- moderator
DziękiCzujnik pisze:To jest podręcznik historii do3 klasy gimnazjum. Tytuł „To dopiero historia", autor Rafał Habielski, wydawnictwo „Nowa Era" w Warszawie w roku 2007.
Czujnik pisze:No, ale czy wiadomo gdzie działała owa Elektra?
Ja nie wiem, nigdzie jej reklamy ani nic takiego. Nawet nie wiem w jakich latach działała.
-
- 6250...9374 posty
Przepraszam że się podczepiam ale po co zakładać po raz n-ty taki sam temat.
Więc co to za radio i z jakiego okresu pochodzi? http://www.aloetech.pl/starocie/products_photos/363.jpg
Więc co to za radio i z jakiego okresu pochodzi? http://www.aloetech.pl/starocie/products_photos/363.jpg
μ Ω Σ Φ π
SQ9MYU
SQ9MYU
-
- 1250...1874 posty
SQ9KQZ
-
- 6250...9374 posty