Czy to oryginał

Radioodbiorniki lampowe i wszystko co jest z nimi związane.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

Kawa T
500...624 posty
500...624 posty

Czy to oryginał

Post autor: Kawa T »

Witam. Co sądzicie o skrzynce tego Superiora. Wydaje mi się ,że jest inna od oryginału? Podaje nr aukcji 503312520
Pozdrawiam
Tadeusz
Wiem, że nic nie wiem !
Awatar użytkownika
tszczesn
moderator

Re: Czy to oryginał

Post autor: tszczesn »

Kawa T pisze:Witam. Co sądzicie o skrzynce tego Superiora. Wydaje mi się ,że jest inna od oryginału? Podaje nr aukcji 503312520
Wygląda na trochę większą, ale chyba jest oryginalna,. Jest to oczywiście Superior26, a nie Superior, który miał skrzynkę jak Super5
Kawa T
500...624 posty
500...624 posty

Post autor: Kawa T »

Witam, Panie Tomaszu oglądając odbiorniki na stronie http://www.stareradia.pl ten superior to jes 36 a nie jak Pan podaje 26 i skrzynkę ma nieco inną, zwłaszcza te płyciny na których są umieszczone zewnętrzne gałki.
Proszę mnie sprostować jeżeli się mylę.
Pozdrawiam
Tadeusz
Wiem, że nic nie wiem !
Awatar użytkownika
tszczesn
moderator

Post autor: tszczesn »

Kawa T pisze:Witam, Panie Tomaszu oglądając odbiorniki na stronie http://www.stareradia.pl ten superior to jes 36 a nie jak Pan podaje 26 i skrzynkę ma nieco inną, zwłaszcza te płyciny na których są umieszczone zewnętrzne gałki.
Proszę mnie sprostować jeżeli się mylę.
Nie, dobrze pan mówi. to '26' to oczywiście litrówka. A skrzynka nie wygląda mi na robioną pozafabrycznie, Możliwe, że to trochę inna wersja. Elektrit robił czasami radia różniące się elektrycznie (w ramach tego samego modelu) to i lekko inne wersje skrzynek tez mógł produkować.