Slowo wytlumaczenia na poczatek: opcja szukaj nie przyniosla rezultatow.
Jestem Laikiem wiec prosze o wyrozumialosc.
Bardzo zalezy mi na tym aby z mojego radioodbiornika lampowego Wola z 1958 poplynela muzyka Glenna Millera. Niestety nie ma mowy o podlaczeniu adaptera bo nie mam tych winyli.
Jaka jest mozliwosc podlaczenia dajmy na to mp3 playera pod glosnik z tego radia- biorac pod uwage to ze nie chce dokonywac zadnych INGERUJACYCH krokow w kwestie techniczne.
Sprawa najwyzszej wagi wieczoru po-zareczynowego
Ostatnio zmieniony pt, 28 listopada 2008, 23:14 przez daro darecki, łącznie zmieniany 1 raz.
No przecież Wola ma gniazdko na adapter. Sprawdż czy działa, tzn włącz pozycję "gramofon" i dotknij palcem tych gniazdek. Powinno buczeć. Jak buczy to zrób kabel połączeniowy: z jednej strony mały jack stereo 3,5 mm. a z drugiej (jeżeli weźmiesz kabel od starych słuchaweczek) obydwa oploty połącz razem (skręć) i obydwa środki (biały i czerwony) spleć razem. Takie kabelki zakończ wtykami bananowymi lub jak robota jest jednorazowa to wetknij w te dziurki oznaczone jako gramofon i zamocuj plastrem. I gra! Ja tak podłączyłem MP3 do swego EAW-a i hula Dobrze było by sprawdzić potencjał na tych gniazdkach co by nie uszkodzić MP3.
Cała robota to pięć minut...
F.