korektor graficzny
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 1250...1874 posty
korektor graficzny
Tak sie zastanawiam, patrząc na schematy starej Mesy serii Mark (II-IV), miały one dodatkowo poza standardową korekcją dodatkowy korektor graficzny 5 zakresowy, co koledzy sądzą o zastosowaniu korektora graficznego audio wpiętego do szeregowej pętli efektów ? Dziś można nabyć jakiś stary korektor za niewielką kwotę i nie trzeba by się bawić w implementację tego w obudowę pieca (tak jak było to w Markach), dodatkowo większość korektorów jest stereo, więc można by podłączyć 2 wzmacniacze, po 1 na każdy kanał. Co mnie ciekawi, to zakres, czy nie będzie on za duży do gitarki (i jaki miało by to wpływ) ? Czy to może jednak zły pomysł ?
pozdrawiam,
Paweł
Paweł
-
- 125...249 postów
Re: korektor graficzny
ja moge ci podpowiedziec tyle ze moj equalizer bossa ma ostatni suwak od regulacji na 6.4kHz, a biorac pod uwage to ze wiekszosc glosnikow gitarowych ma pasmo do 5kHz to regulacja w wyzszych zakresach niewiele bedzie wyplywala na brzmienie, a equalizery do audio beda pewnie do 20kHz
no i nie wiem czy nie lepiej wyjdzie ci kupic equalizer w kostce, taki behringer kosztuje mniej niz 100zl
no i nie wiem czy nie lepiej wyjdzie ci kupic equalizer w kostce, taki behringer kosztuje mniej niz 100zl