- zrobienie obudowy: - podliczenie kosztów: ok. 1200PLN

Brakuje mi jeszcze kilku arkuszy blachy aluminiowej, ale nie mam gdzie kupić, jeżeli ktoś ma zbędną i co lepsze z możliwością docięcia to chętnie przygarnę - wymiary podam później.
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
Mniodzio!traxman pisze:Dzisiejsze popołudnie poświęciłem na dwie rzeczy:
- zrobienie obudowy:
Łyżka dziegciu.traxman pisze: ok. 1200PLN
Mam trochę 2mm, ale do cięcia - tylko brzeszczot...traxman pisze:Brakuje mi jeszcze kilku arkuszy blachy aluminiowej
Czy należy się spodziewać, że to realna i ostateczna cena każdego kolejnego egzemplarza urządzenia?traxman pisze:Dzisiejsze popołudnie poświęciłem na dwie rzeczy:
- zrobienie obudowy: - podliczenie kosztów: ok. 1200PLNto suma kosztów włącznie w kosztami przesyłek i z dzisiejszymi zakupami profili aluminiowych oraz z wliczonym transformatorem anodowym,którego jeszcze nie mam.
I tak i nie.Alek pisze:Czy należy się spodziewać, że to realna i ostateczna cena każdego kolejnego egzemplarza urządzenia?
Jeśli jeszcze nie śpisz,traxman pisze:Jeszcze jeden pomiar "na dobranoc"
Mam tego pełną świadomość i dawałem temu łagodny wyraz powyżej. Ceny P-508 uważam za skandaliczne w odniesieniu do ich możliwości pomiarowych.efekt02 pisze:chcialbym niesmialo zauwazyc, ze kwota 1000zl za super-mega-hiper-wypasony przyrzad, ma sie nijak do standardowej ceny miernika ELPO P-508 (700-900zl)
Chyba od tego trzeba zacząć. Gdy dokumentacja będzie gotowa, można by jeden egzemplarz zrobić wspólnymi siłami. Umożliwi to sprawdzenie dokumentacji i dokładne skosztorysowanie. Potem można go przekazać tam gdzie na pewno nie będzie leżał bezużytecznie i zostanie dokładnie przetestowany.traxman pisze:Postaram się do dokumentacji zrobić zestawienie i wrzucić ceny z TME, będzie dokładnie.