obudowa 19"

Masz nietypowy problem 'lampowy'? Spróbuj tutaj.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd

zorba128
100...124 posty
100...124 posty

obudowa 19"

Post autor: zorba128 »

Wymyslilem sobie zeby wzmacniaczyk zlozyc w obudowie 19". Zna ktos moze jakiegos producenta/dystrybutora takiego sprzetu? Ciekawy jestem ile mogloby to kosztowac - i czy nie byloby taniej poszukac cos ze starego sprzetu sieciowego - obudowa zostanie, a i moze jakies czesci z odzysku sie przydadza...

A tak wogole to mysle czy nie zrobic oddzielnie przedwzmacniacza i oddzielnie koncowki mocy - jak mnie najdzie na jeszcze inny projekt to go tez zrobie w racku i bede mogl sobie do woli zmieniac konfiguracje... Tylko ze wtedy musialbym zrobic preamp z wszystkimi elementami wewnatrz obudowy - zeby dalo sie ustawic na nim koncowke... Zmieszcze sie z lampami lezacymi poziomo w 1U? Nie bedzie sie to grzalo za mocno w zamknietej obudowie?

pozdrawiam
marcin
Awatar użytkownika
Vault_Dweller
2500...3124 posty
2500...3124 posty
Kontakt:

Post autor: Vault_Dweller »

Ja samemu robię sobie obudowy 19" :) Przedni panel musi mieć wymiary (na 1U) 483mm na 44,5mm, obudowa- max szerokość 450mm. Mam tam chyba nawet gdzieś rozpiskę z rozstawem otworów... musiałbym poszukać. U mnie to jest zrobione (zespół rozgłoszeniowy własnej konstrukcji) w następujący sposób- od góry do dołu: panel zasilania- 2U, kompresor/limiter- 4U, tablica rozdzielcza linii radiowęzłowych- 2U, lampy wzmacniacza, trafa itp.- 3U (będzie zasłona z siatki by się nie poparzyć), chassis wzmacniacza- 2U a na koniec będzie zasilacz konsolety mikserskiej- 4U. Szafkę znalazłem pod zsypem ;)) i okazało się, że idealnie styknie na szerokość i zmieści nie mniej, nie więcej jak 17U. Panele mam przykręcone wkrętamio do drewna :)
Studenckie Radio ŻAK 88,8MHz- alternatywa w eterze przez całą dobę!
grg
5...9 postów
5...9 postów

Re: obudowa 19"

Post autor: grg »

zorba128 pisze:Wymyslilem sobie zeby wzmacniaczyk zlozyc w obudowie 19". Zna ktos moze jakiegos producenta/dystrybutora takiego sprzetu?
http://www.armel.pl
Awatar użytkownika
jdubowski
moderator

Re: obudowa 19"

Post autor: jdubowski »

zorba128 pisze:Wymyslilem sobie zeby wzmacniaczyk zlozyc w obudowie 19". Zna ktos moze jakiegos producenta/dystrybutora takiego sprzetu?
Poszukaj (jak już inni radzą) firmy Armel z Gliwic, ale mam podejrzenie że jeśli szukasz czegoś na 1..2U to taniej będzie kupić na złomie.
========== Mente et malleo ==============
Jaroslaw Dubowski, Bytom jdubowski@interia.pl
========== Mente et malleo ==============
ODPOWIEDZ