GSMOKU-jezeli porządny sprzedawca to po takiej historii i nie tylko twojej rekomendacji powinien na tym dobrze wyjść.
Najlepsza reklama ,to taka którą się zapamietuje.
A tak swoją drogą to tak mi się coś majaczy,ze bakelit ma coś wspólnego z gumą.
Ale jaja ;-]
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
- Vault_Dweller
- 2500...3124 posty
- Kontakt:
Bakelit- papier nasączony żywicą fenolowo- formaldehydową. Rozwarstwia się przy przełamywaniu- vide stare laminaty TORAL
. A z gumą to chyba ebonit miał coś wspólnego (ten czarny, który kiedyś dawno temu bakelitem zwałem
).
Dopiero teraz jak zajrzałem na linka do archiwum to zajarzyłem- bo normalnie mi wyświetlał podstawki. LOL.

Dopiero teraz jak zajrzałem na linka do archiwum to zajarzyłem- bo normalnie mi wyświetlał podstawki. LOL.
Studenckie Radio ŻAK 88,8MHz- alternatywa w eterze przez całą dobę!
- tszczesn
- moderator
- Kontakt:
Bakelit to nie papier, ale sama żywica, uformowana i utwardzona. Owszem, zdarzało się, że w jakichś bieda-wyrobach bakelitowych wypełniano środki pierem czy szmatami, ale normalnie papier to nie jest. A ebonit to jest guma - bardzo mocno zwulkanizowana.Vault_Dweller pisze:Bakelit- papier nasączony żywicą fenolowo- formaldehydową. Rozwarstwia się przy przełamywaniu- vide stare laminaty TORAL ;). A z gumą to chyba ebonit miał coś wspólnego (ten czarny, który kiedyś dawno temu bakelitem zwałem :)).