techtube
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 500...624 posty
Re: techtube
bardzo ciekawe lampki 
ja polecam sciagnac filmik z ich strony nt. dawnej produkji w fabryce w Blackburn
http://www.techtubevalves.com/about_us/ ... 50kbps.flv (72,4MB, 33min historii!)

ja polecam sciagnac filmik z ich strony nt. dawnej produkji w fabryce w Blackburn
http://www.techtubevalves.com/about_us/ ... 50kbps.flv (72,4MB, 33min historii!)
-
- 1250...1874 posty
Ciekawe, ciekawe, bardzo ciekawe
Jak nuwistory w szklanej bańce... ciekawwe tylko jaka cena takich lampek no i to co najbardziej (mnie) interesujące - szumy i brumy. Bo cennika nie zamieszczają
Pzdr. Zoltan

Jak nuwistory w szklanej bańce... ciekawwe tylko jaka cena takich lampek no i to co najbardziej (mnie) interesujące - szumy i brumy. Bo cennika nie zamieszczają

Pzdr. Zoltan
Nigdy nie dyskutuj z głupcem - ludzie mogą nie zauważyć różnicy! /Stanisław Jerzy Lec/
-
- 25...49 postów
Witam
Nie miałem swojego aparatu wiec nie zrobiłem zdjęć, ale kolega jedno zrobił, jakość nie powala.
Na zdjęciu jest system elektrod.
Pozdrawiam Romek
Nie miałem swojego aparatu wiec nie zrobiłem zdjęć, ale kolega jedno zrobił, jakość nie powala.
Na zdjęciu jest system elektrod.
Pozdrawiam Romek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- 125...249 postów
to jest interesujacewww.techtubevalves.com pisze:10 year life
-
- 1875...2499 postów
30 GBP (38 euro) za ECC813, w pazdzierniku maja otworzyc fabryczny sklep w sieci.ZoltAn pisze:... ciekawwe tylko jaka cena takich lampek
Aleksander Niemand
-
- 1250...1874 posty
...30 GBP (38 euro) za ECC813,
Identyczny symbol (ECC813 to nowalowa "enerdowska" lampa przemysłowa) rozpoczyna kolejny "burdel nazewniczy"

Ciekawe jak z mikrofonowaniem tych lamp będzie

Audiofile będą ustawiali się w kolejkach...
Pzdr. Zoltan
Ostatnio zmieniony pt, 28 sierpnia 2009, 19:54 przez ZoltAn, łącznie zmieniany 1 raz.
Nigdy nie dyskutuj z głupcem - ludzie mogą nie zauważyć różnicy! /Stanisław Jerzy Lec/
Tam jest E813CC, a nie ECC813, więc jeszcze nie taki burdel, jaki przedstawia np. nowalowa ECC99. Znane są przecież analogiczne przypadki, np. EF83 i E83F, EF80 i E80F, EL81 i E81L to zupełnie różne lampy.
-
- 500...624 posty
lampki już od jakiegoś czasu można podobno kopic - czy ktoś miał z nimi styczność ? 

-
- 625...1249 postów
W sumie jakby miały grać te dziesięć lat - to by się opłacało - niektóre nowe chińskie wynalazki padają w przedbiegach. Kupić tak 5 sztuk - 150 funtów razy jakieś 4,7zł wychodzi 705zł, chyba poczekam aż stanieją...... ciekawe ile za EL-ki by chcieli (jak zrobią).
-
- 1250...1874 posty
A po cholerę płacić 150 funciaków + dywagacje czy pograją dziesięć lat? Za coś co nie jest sprawdzone...lukasz_t pisze:W sumie jakby miały grać te dziesięć lat - to by się opłacało - niektóre nowe chińskie wynalazki padają w przedbiegach. Kupić tak 5 sztuk - 150 funtów razy jakieś 4,7zł wychodzi 705zł, chyba poczekam aż stanieją...... ciekawe ile za EL-ki by chcieli (jak zrobią).
Kupić kilka NOS E83CC TESLA i mieć gwarancję, że szybciej nogi się wyciągnie (przynajmniej ja

Albo odżałować na ECC808 - są sakramencko drogie, ale były produkowane przez firmy, których już sama nazwa jest gwarantem najwyższej jakości produktu.
Nie wiem, może popełniam błąd, lecz absolutnie nie ufam tej dzisiejszej lampowej produkcji - z wyeliminowanymi przez eko-eurodebili niektórymi "toksycznymi" a niezbędnymi jak woda i powietrze pierwiastkami (za to równolegle ładowanymi ile wlezie w energooszczędne metalohalogenówki i świetlówki

Po za tym skoro "garnitur zaczyna dopiero dobrze leżeć na człowieku w II albo i III pokoleniu" to i lampa zaczyna być lampą po co najmniej półwieczu nieprzerwanej jej produkcji w tej samej firmie i z wielopokoleniową załogą.
Rosyjska - produkowana nieomal od rewolucji - 6P3S to jest LAMPA a produkowana od może dziesięciu lat EL34 to jest GÓWNO

C.B.D.U.

-
- 625...1249 postów
To prawda że nie warto płacić za coś co nie sprawdzone, ale tu coś mi podpowiada że to może być dobre, te angole to naklepali trochę tych mullardów, mają wiedzę co i jak i dlaczego, a z czasem się zobaczy co to jest tak naprawdę ten techtube.
-
- 1250...1874 posty
Wiedzę to mieli ci, którzy dawno przeszli na emeryturę - ich dzisiejsi następcy mogą co najwyżej usiłować odtworzyć technologię:lukasz_t pisze:To prawda że nie warto płacić za coś co nie sprawdzone, ale tu coś mi podpowiada że to może być dobre, te angole to naklepali trochę tych mullardów, mają wiedzę co i jak i dlaczego, a z czasem się zobaczy co to jest tak naprawdę ten techtube.
pierwsze - od zaprzestania wielkoseryjnej produkcji lamp do jej reaktywowania minęło kilkadziesiąt "krzemowych" lat,
drugie - czy na podstawie samych książek i nie swoich doświadczeń można od razu osiągnąć wyniki, do których - dysponujący przyfabrycznymi laboratoriami i całymi sztabami inżynierów o kierunkowej specjalizacji - poprzednicy dochodzili całymi latami

Owszem, Mullard klepał swoje lampy w milionach sztuk ale w wielkich fabrykach albo kupował je jako no name od innych wielkoseryjnych i sprawdzonych producentów (z oznaczeniem Foreign na balonie

Jego lampy - przeznaczone do celów wojskowych i przemysłowych - musiały być niezawodne w każdym calu.
A tutaj mamy do czynienia z niewielką manufakturką - może i opierającą się na sprawdzonych wzorcach, lecz dopiero rozwijającą skrzydła...
Może i jej produkty są rewelacyjne i niezawodne, ale trzeba przynajmniej ćwierćwiecza, żeby technologia "dopracowała się" osiągając absolutną powtarzalność i kolejnego, żeby to wszystko się sprawdziło i potwierdziło.

I któż to miałby potwierdzić - garstka nadzianych audiofilów

Dowód (pisałem to już w poprzednim poście): różnice w jakości rosyjskich 6P3S i EL34 czy 6N2P-EW i ECC83

Coś o tym powiedzieć mogą gitarnicy i serwisanci ich sprzętu.
Patrząc na ceny lampek to ECC808 nie jest taka droga, a jest to najlepsza produkowana ECC83 w historii - poziom szumów, przydźwięku itp.
-
- 625...1249 postów
Powoli zaczynam się całkowicie przestawiać na lampy z kraju rad - oczywiście nie umniejszam produkcjom zachodnim typu RFT, Telefunken, Tesla - cóż, jakby nie patrzeć tez komuna
Nie wiem kto tak wywindował cenę 6H30П-ДP - ale poza tym przypadkiem (chociaż znajdzie się parę innych jak np. 6H13C) lampy produkcji ZSRR są nie do wyjęcia jeżeli chodzi o kwestie jakość/cena - mowa oczywiście o wersjach wojskowych.