Skończyłem wzmaczek, do którego płytkę pomogli mi zaprojektować traxman i macska. O płytce było tu: http://trioda.com/forum/viewtopic.php?f ... &hilit=pcb. Zwracam uwagę na złoty panel, który wyszedł lepiej, niż się spodziewałem. Prowadzenie niektórych przewodów jest jeszcze do poprawki, ale eksperyment z PCB uważam za udany. Dziś kupiłem brakujące części do Yorka (oczywiście brak odpowiednich Telpodów). Zobaczymy, czy będzie jeszcze lepiej
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pozdr, Marcin The secret to creativity is knowing how to hide your sources. - Albert Einstein marvelamps.com
traxman pisze:No to teraz jeszcze dołóż do płytki lampę końcową i zasilacz
Na lampę końcową szkoda laminatu ale zasilacz MUSZĘ zrobić jakiś fajny, bo w pająku to jednak porażka... Tym bardziej, że mam akurat otwartego Bognera Ecstasy w domu i tam na przykład zasilacz jest na jednej płytce z preampem cały w jednym miejscu, razem ze wszystkimi kondensatorami filtrującymi. Przy poszczególnych stopniach są tylko rezystory anodowe. Przez całą płytkę idzie równolegle obok siebie pięć ścieżek z anodowym. Więc chyba sprawdzi się zrobienie zasilacza na oddzielnej płytce i pociągnięcie wiązką przewodów anodowego do PCB preampu.
Jeszcze a propos Bognera: na spodzie płytki są trzy przewody ekranowane z sygnałem, łączące różne punkty płytki, w tym jeden ma 40 cm długości
Dzięki za dobre słowo
Pozdr, Marcin The secret to creativity is knowing how to hide your sources. - Albert Einstein marvelamps.com
Zdębiałem, jak zobaczyłem te foty Obudowa jak i paczka zostały wykonane przez kolegę z forum, dla którego robiłem złotego Atoma. I jak tu się nie starać o CE?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Witam
Na wstępie chciałem podziękować Marvelowi za super wzmacniaczyk Obudową i paczką zająłem się jednak już sam . Brakuje tylko rączki pod kolor ale w niedługim czasie również będzie. No i nie ma jeszcze loga na paczce. Może kiedyś coś tam się pojawi Więcej fotek w dużej rozdzielczości w galerii poniżej