Jakiś czas temu dojrzałem na allegro końcówkę mocy Marshalla 9005, stary wielki kloc taki do racka zajmujący 4U, 2x50W, tak to wygląda w komplecie była jeszcze skrzynią rack 6U, za całość 900zł.. no raczej niedużo

Okazało się że zniknęło napięcie biasu przez uszkodzony kondensator, także naprawa nie była zbyt skomplikowana, szkoda tylko że lampy tak po dupie dostały.. Ale poza tym końcówka klasa, niesamowicie porządnie wykonana, mimo swojego wieku (chyba z 18lat) w środku wygląda prawie jak nowa, transformatory potężne, od Drake'a (niestety waży przez nie chyba z tonę)
Jednak był mały problem, okazało że jest strasznie cicha, tzn potrzebuje bardzo silnego sygnału żeby ją rozbujać porządnie, dlatego też trzeba było coś z tym zrobić - postanowiłem ją przerobić całkowicie, czyli z czegoś takiego zrobić coś na wzór Mesy Simul Class W rezultacie schemat wyglądał tak, nie ma tam wszystkich elementów bo to jest sama płytka drukowana ale większość tego co brakuje można na schemacie mesy odnaleźć.. I póki co pod nóż poszedł tylko jeden kanał, do drugiego brakło mi części No i teraz jak to wygląda wszystko od środka
Po przeróbce przede wszystkim zniknął problem z małą głośnością, teraz nie da się rozkręcić na więcej jak połowe bo jest naprawdę głośno, poza tym poprawiło się brzmienie, jest jakby pełniejsze, przełączniki deep i ten drugi (jakkolwiek się nazywa

Jak ktoś chce to mogę wrzucić wzory pcb w formacie protela.
Pozdrawiam!