radio Kos
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 6250...9374 posty
Re: radio Kos
W Kosie linka napędu skali? O ile kojarzę to tam jest skala jest bezpośrednio na kondensatorze zmiennym gdzie też jest gałka: http://www.oldradio.pl/karta_odb.php?nrmod=2
Mogę się z Tobą wymienić na to radio, oddam ci za nie sprawne radio Koncert ale ktoś z niego wymontował gramofon
Odbiera na UKF, D, S, K... Skrzynka super, skala też itp...
Mogę się z Tobą wymienić na to radio, oddam ci za nie sprawne radio Koncert ale ktoś z niego wymontował gramofon

μ Ω Σ Φ π
SQ9MYU
SQ9MYU
-
- 250...374 postów
w moim Kosie jest jakaś linka . nie mam pojecia czy tak było czy to jakaś przeróbka. w poniedziałek zamieszczę zdjęciea jak to wygląda.
-
- 1250...1874 posty
Nieuważnie oglądasz zdjęcia. Zobacz gdzie jest agregat, a gdzie skalamarcin_oizo pisze:W Kosie linka napędu skali? O ile kojarzę to tam jest skala jest bezpośrednio na kondensatorze zmiennym gdzie też jest gałka: http://www.oldradio.pl/karta_odb.php?nrmod=2
Mogę się z Tobą wymienić na to radio, oddam ci za nie sprawne radio Koncert ale ktoś z niego wymontował gramofonOdbiera na UKF, D, S, K... Skrzynka super, skala też itp...

-
- 6250...9374 posty
Kurde faktycznie! Ale założenie skali nie powinno być chyba większym problemem. Napewno nie jest ona bardziej skomplikowana niż w Stolicy 

μ Ω Σ Φ π
SQ9MYU
SQ9MYU
-
- 625...1249 postów
Witam.
Czy o takim Kosie mowa ? Jest do zrobienia.Obwody wejściowe cewek pourywane, ale można sie pobawić. Brak tylnej ścianki. Reszta wydaje sie być w porządku.
Czy o takim Kosie mowa ? Jest do zrobienia.Obwody wejściowe cewek pourywane, ale można sie pobawić. Brak tylnej ścianki. Reszta wydaje sie być w porządku.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Lech S.
-
- 250...374 postów
tak o takie,tylko że moje jest niebieskie . mam problem z napędem skali. moje kółko na agregacie jest połamane i nie bardzo wiem jak je poskładać. czy możesz zrobić mi dokładne zdjęcie tego koła i ewentualnie prowadzenie link?pozdrawiam
-
- 6250...9374 posty
Cześć Lechu! A nie chcesz się pozbyć Kosa? Chciałem takiego kupić na Alledrogo ale cena końcowa była bardzo wysoka. W zamian oferuję PLN lub różniaste częściLech Sołtysik pisze:Witam.

Pozdrawiam!
μ Ω Σ Φ π
SQ9MYU
SQ9MYU
-
- 625...1249 postów
Witam.
Poniżej fotki napędu.Przepraszam , trochę rozmazane, ale chciałem uzyskać jak największe zbliżenie. Na małym kółku są dwa i pół zwojów.Reszta widoczna.
marcin -oizo. Nad Twoją propozycją muszę się zastanowić .Z braku miejsca będę musiał zmniejszyć swój apetyt na powiększanie kolekcji starych radyjek.
Dam znać.
Pozdrawiam
Poniżej fotki napędu.Przepraszam , trochę rozmazane, ale chciałem uzyskać jak największe zbliżenie. Na małym kółku są dwa i pół zwojów.Reszta widoczna.

Dam znać.
Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Lech S.
-
- 6250...9374 posty
Jak chcesz to oddam Ci kolego za niego magnetofon szpulowy Aria w super stanie, działa wszystko jak trzeba (mam dwie Arie). Kumpel chciał wywalić na śmietnik więc go zabrałem do siebie. Dorzucę jeszcze dwie czyste taśmy, nówki nie nagrywane, polskie.Lech Sołtysik pisze:Witam.
marcin -oizo. Nad Twoją propozycją muszę się zastanowić .Z braku miejsca będę musiał zmniejszyć swój apetyt na powiększanie kolekcji starych radyjek.
Dam znać.
Pozdrawiam
Pozdrawiam!
μ Ω Σ Φ π
SQ9MYU
SQ9MYU