DFZ-1
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 625...1249 postów
DFZ-1
Witam! Poszukuję informacji o w/w dławiku - indukcyjność, dopuszczalny prąd oraz opis wyprowadzeń - szukałem na naszym forum, Google a nawet na Elektrodzie. Nabyłem takowy a nic o nim nie mogę znaleźć...
-
- 625...1249 postów
Re: DFZ-1
W DFZ-1 panie mądry są 4 wyprowadzenia. Jak masz zamiar tak odpowiadać to nie pisz wcale. Jest to dławik produkowany przez Unitrę więc nie jest to technologia kosmiczna i jakieś info wśród użytkowników forum którzy oglądali TV na odbiornikach lampowych powinno się znaleźć myślę...
-
- 6250...9374 posty
Re: DFZ-1
Poszukaj to znajdziesz odpowiedź (parę dni temu było na triodzie).To nie jest klasyczny dławik tylko układ kompensacji stąd CZTERY wyprowadzenia,indukcyjność jednego uzwojenia ok. 0,7H(czyli do niczego oprócz przewinięcia się nie nadaje).Stosowany w konkretnym układzie zasilacza TV mono,do wzmacniacza w tej postaci nieprzydatny.Dane można znaleźć w jakiejkolwiek serwisówce TV lampowego polskiego(lata 60-70).Jak się coś kupuje to wypadałoby wiedzieć co,takie ,,cuś' to daję złomiarzom aby sobie ,,kolor" wydłubali.Na słowo dławik to ludzie szaleją nawet jak to ma 10mH.
Ostatnio zmieniony wt, 27 maja 2008, 23:42 przez cirrostrato, łącznie zmieniany 1 raz.