Rożnice dzwięku miedzy lampami
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
Re: Rożnice dzwięku miedzy lampami
a po holendersku Tybet to takie krótkie, ostre charknięcie... 

-Jó vevökészuleke van?
-Igen, ötlámpás, négysávos.
-Igen, ötlámpás, négysávos.
Bo to nie jezyk a raczej choroba gardlaeS pisze:a po holendersku Tybet to takie krótkie, ostre charknięcie...

Po fińsku będzie tak samo jak po holendersku tylko z całkowitym surowym zakazem zmiany wyrazu twarzy oprócz ustawowego minorowego 

posłuchajcie sobie duńskiego... ja bym nie dał rady gadać "kwadratami". Kto wsłuchiwał się w język chłopaków z gangu Olsena ten zrozumie o co mi chodzi 

-
- 250...374 postów
Czy może ktoś mnie uzmysłowić jaki to jest przeźroczysty lub klarowny dźwięk ? Czy to ma jakiś związek z długościa fali elektromagnetycznej, w szłyszalnym zakresie, czy jak wstawimy kolumne głosnikową do brudnej wody to dzwięk będzie mętny ?
Jeszcze bardziej namacalna różnica jest pomiędzy lampką nową, a zużytą.fugasi pisze:Ja odkryłem różnicę w dźwięku pomiędzy lampą EL84 Telam a EL84...Telam. Tzn. dokładnie tą samą lampą.
Jak ją połączyłem w triodę, to grała ciszej.
Zużyta nie ma już mięsistego basu i soczystej średnicy - ona nie ma już niczego

a taka zagazowana nie ma też próżni 

- Piotr
- moderator
- Kontakt:
Kolejny wątek o niczym doczekał się drugiej strony. Czasem się zastanawiam jak długo tak można 
Swoją drogą, ciekawe że podobne dyskusje zniknęły z działu audiofilskiego i kiełkują spontanicznie to tu, to tam

Swoją drogą, ciekawe że podobne dyskusje zniknęły z działu audiofilskiego i kiełkują spontanicznie to tu, to tam

Bo autorzy takich co ciekawszych kąsków boją się działu audiofilskiego bo tam biją od razu w mordę zanim coś napiszesz