Mam prośbę czy ktoś mógłby się wypowiedziec o róznicach dźwięku (bas itd) w lampach
EL84 np.Polamp a EL84 sovteka
ECC83 a 12AX7S
Pozdrawiam

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
Nobla juz masz w kieszenifugasi pisze:Ja odkryłem różnicę w dźwięku pomiędzy lampą EL84 Telam a EL84...Telam. Tzn. dokładnie tą samą lampą.
Jak ją połączyłem w triodę, to grała ciszej.
Nie, to doping ochydnyMarekSCO pisze: Ale nie wiem, czy to się kwalifikuje
W salonach sprzedaży znajduje się sprzedawców. A oni mają się znać na sprzedawaniu, niekoniecznie na tym co sprzedają. Norma w systemie zbliżonym do rynkowego, niestetymacylapka pisze:TW salonach muzycznych zamiast ludzi znających się na rzeczy spotyka się głównie adiofilów(to nie jedyny przypadek).Ręce opadają.
A może źle go zrozumiałeś ?macylapka pisze:(...)najpierw trzeba się nauczyć słuchać, odrzekł dumnie sprzedwca. "Raczej nie będe się zapisywał do ów Pana na naukę istoty słuchania. Pranie mózgu murowane."
Hmm.. no to faktycznie musi byc to podly wzmacniacz jak Ci brakowalo wysokichmacylapka pisze:... Słuchając muzyki która dobiegała z wzmacniacza(za zaledwie 12kpln) zdziwił mi fakt że wyższe częstotliwości są przycięte (akurat leciał Eric Clapton).
Chińczycy zmienili już nawet Tybet w Tibet i Tybetańczyków w Tibetańczykówmacska pisze:No cuz, tibetanczycy protestujacy o wolnosc tez mieli flagi (z napisem Wolny Tibet) wyprodukowane w ChRL![]()
Następną moja konstrukcja w takim razie to PP na 2xKT88, preamp na jednej 12AX7 z pozłacanymi nóżkami oczywiście, polerowanymi radiatorami, niebieskimi ledami i myślę jakiegoś łysego audiofilo-umcyka wydusze na 10 kilozłotychmacylapka pisze:Za końcówke na EL34 i 12ax7 w klasie A chcą bagatela ok. 6,5 kpln