W sumie wątek handlowy, ale jakoś bardzie mi tu pasuje niż do działu handlowego.
Zamierzam kupić to: http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... 0233447437 Mnie z tego potrzeba EF8 i EK2, reszta jest do wzięcia. Reflektuje ktoś? Wstęne wynosi taką część ceny końcowej i przesyłki jaka wypadnie z ilości zamówionych lamp. Cena za lampę może wynieść 1 - 2 Euro
Piotr zamówił pierwszy więc wg mnie on ma większe prawo do tych lampek. Ja tylko zgłaszam swoje zastępstwo gdyby się rozmyślił - takich lampek jeszcze nie miałem i chętnie bym je przygarnął i sklecił jakąś końcówkę mocy
Beier pisze:Piotr zamówił pierwszy więc wg mnie on ma większe prawo do tych lampek. Ja tylko zgłaszam swoje zastępstwo gdyby się rozmyślił - takich lampek jeszcze nie miałem i chętnie bym je przygarnął i sklecił jakąś końcówkę mocy
Ale one słabiutkie są, to będzie raczej końcóweczka mocy.
Czemu w spisie tyle lamp, a wszyscy rzucili się akurat na EL2?
Ja uczciwie przyznaję, że brakuje mi ich w kolekcji. Nie mam zamiaru ich używać w żadnej konstrukcji. Od tego są współcześnie produkowane lampy, które można w każdej chwili kupić w sklepie.
Myślałem o gitarowcu do akustyka... Czemu wszyscy na EL2? Moim zdaniem najłatwiej coś z nich sklecić Reszta to pentody małej mocy lub miksy triodowo-heptodowe - pentody jeszcze można by było coś pokombinować ale te drugie to już dla fanów radia. Piotrze tak jak napisałem byłeś pierwszy więc powiększysz kolekcję Poza tym nie zgadzam się z tobą że do grania są tylko współczesne lampy. Oczywiście jeżeli ktoś chce je żyłować na maksa i po krótkim czasie wywalić to rzeczywiście nie ma to sensu - są jednak układy w których lampy się nie przesilają i których powiedzmy często się nie eksploatuje. Lampa wg mnie nie jest od tego żeby stać i ładnie wyglądać ale żeby działać - stare lampy oczywiście w warunkach z należytym szacunkiem dla ich szacowności