EF22 Tesla
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
EF22 Tesla
Mikołajczyk podaje, że firma Tesla produkowała EF22 jako duodiodę - pentodę regulacyjną. Spotkał ktoś ją kiedyś? Przez moje ręce przeszło co najmniej kilkanaście EF22 Tesli i wszystkie były jednosystemowe.
-
- moderator
Re: EF22 Tesla
Zapewne kolejny błąd Mikołajczyka. Była za to EBF21 - duodioda-pentoda.OTLamp pisze:Mikołajczyk podaje, że firma Tesla produkowała EF22 jako duodiodę - pentodę regulacyjną. Spotkał ktoś ją kiedyś? Przez moje ręce przeszło co najmniej kilkanaście EF22 Tesli i wszystkie były jednosystemowe.
To chyba jeden z największych błędów, bo przy zwykłej EF22 jest specjalny odnośnik, że Tesla produkuje ją jako duodiodę-pentodę. Ma ona swoją rubrykę i jest m.in. razem z EBF21, ale ma inny rozkład wyprowadzeń i inne parametry.
Ostatnio zmieniony sob, 19 kwietnia 2008, 10:50 przez OTLamp, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- moderator
U mnie w Mikołajczyku tak nie ma, EF22 występuje w dwóch wersjach (polska jako pentoda i europejska jako selektoda), EBF21 bez żadnych ozdobników.OTLamp pisze:To chyba jeden z największych błędów, bo przy zwykłej EF22 jest specjalny odnośnik, że Tesla produkuje ją jako dudiodę-pentodę. Ma ona swoją rubrykę i jest m.in. razem z EBF21, ale ma inny rozkład wyprowadzeń i inne parametry.
To jest w tym mniejszym, jednotomowym wydaniu.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- moderator
Mam, ale nie używam, niebieskie jest lepszeOTLamp pisze:To jest w tym mniejszym, jednotomowym wydaniu.

Podejrzewam pomyłkę, bo z czymś takim nie spotkałem się nigdy, do tego jest to nielogiczne.