Witam!
Ostatnio kolega znalazl (moze dostał, nie wiem) właśnie ten gramofon jak na zdjęciu w załaczniku. Może ktoś z Was szanowni forumowicze miał kiedys do czynienia z tym modelem i powie coś o nim, co to za firma, typ itp (i schemat do niego by sie przydał taże).Mechanizm ponoć działa ale ramię jest złamane.
Co o tym sądzicie, czy się może się jeszcze przydać czy to już bardziej na złom???
Co to za gramofon?
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
Co to za gramofon?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- moderator
Re: Co to za gramofon?
Mnie to wygląda na bebchy którejś wersji Bambina. IMO na złom, bo te gramofony w lepszym stanie z grosze można kupić...Brencik pisze:Witam!
Ostatnio kolega znalazl (moze dostał, nie wiem) właśnie ten gramofon jak na zdjęciu w załaczniku. Może ktoś z Was szanowni forumowicze miał kiedys do czynienia z tym modelem i powie coś o nim, co to za firma, typ itp (i schemat do niego by sie przydał taże).Mechanizm ponoć działa ale ramię jest złamane.
Co o tym sądzicie, czy się może się jeszcze przydać czy to już bardziej na złom???
-
- moderator
Re: Co to za gramofon?
Wygląda jak Luxton (Fonica). Tyle że mój miał nieco inaczej rozwiązane chassiss - transformatory były umieszczone nieco inaczej. Zasilacz w układzie podwajacza (2 stosy selenowe w płaskich pudełkach i jeden elektrolitów z minusem odizolowanym od masy - na twoich zdjęciach też widoczny).Brencik pisze: Może ktoś z Was szanowni forumowicze miał kiedys do czynienia z tym modelem i powie coś o nim, co to za firma, typ itp (i schemat do niego by sie przydał taże)
Wzmacniacz jest pewnie dobry, ramię z innego złomowego gramofonu być może podejdzie...Brencik pisze: Co o tym sądzicie, czy się może się jeszcze przydać czy to już bardziej na złom???
========== Mente et malleo ==============
Jaroslaw Dubowski, Bytom jdubowski@interia.pl
Jaroslaw Dubowski, Bytom jdubowski@interia.pl