Marzenia: małe, duże ale zawsze piękne gdy się spełnią...

Radioodbiorniki lampowe i wszystko co jest z nimi związane.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

Awatar użytkownika
viper1986
50...74 posty
50...74 posty

Marzenia: małe, duże ale zawsze piękne gdy się spełnią...

Post autor: viper1986 »

Każdy z nas ma swoje marzenia: dla jednych coś naprawdę oczywistego jest czyimś marzeniem. Uważam że nie ma się co ich wstydzić, wręcz przeciwnie: cieszyć się gdy się spełniają. Podzielę się wiec z wami moim, jednym z wielu które spełniło się. Kupiłem 2miesiace temu Pioniera do naprawy. Po kilku nieprzespanych nocach radio zagrało...Może dla niektórych wyda się to dość skromne marzenie, dla mnie jest wielką radością. Poniżej zdjęcie radia, całkowicie sprawne, kompletne. Podzielcie się i wy swoimi marzeniami...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Kamil
k24
625...1249 postów
625...1249 postów

Re: Marzenia: małe, duże ale zawsze piękne gdy się spełnią...

Post autor: k24 »

Jak się jakieś marzenie spełni, to człowiekowi zaraz jest weselej na duszy. :) Miłego słuchania radyjka.
Awatar użytkownika
Marcin K.
6250...9374 posty
6250...9374 posty

Post autor: Marcin K. »

Moim marzeniem też było poskładanie Pionierka i udało się po kilku latach. Najpierw znalazłem skrzynkę i jedną gałkę, potem dokupiłem chassis i jest ;) Brakuje mi tylko gałek wewnętrznych ale to jedna z pierwszych Pionierka, z bakelitową skrzynką ze szczebelkami pionowymi. Ważne żeby spełniać swoje marzenia :D
μ Ω Σ Φ π
SQ9MYU
Awatar użytkownika
viper1986
50...74 posty
50...74 posty

Post autor: viper1986 »

Mam jeszcze drugiego pionierka do naprawy, właśnie ze skrzynką ze szczebelkami pionowymi i dwu kolorowa skala. Myślę że i to radio niedługo zagra tylko tymczasowy brak czasu nie pozwala mi nawet zajrzeć i stwierdzić czego mu brakuje... :roll: W wyżej prezentowanym najwięcej pracy miałem z przełącznikiem zakresów i jego cewkami...ale warto było poświęcić każda minute :)
Kamil