KORDIAL
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 50...74 posty
KORDIAL
Witam kolegów znowu będe kaleczył polszczyznę. Pozyskałem Kordiala Elektrita troche zdewastowany ale ogulnie jest ok. Brak jednego szczebelka z mosiężną wstawką jeden bok okleina-ubytki i co najważniejsze brak lampy AZ1 jest zamiast AL4 jest EL3 w srodku była lampa i kartka pisana chyba bardzo dawno bo juz zmurszała że to jest zamiennik ale niewiem za jaką lampę. Po wyglądzie lampy wynika że zamiennik własnie za te AL4-EL3-i ten zamiennik co otym sądzicie
-
- moderator
Re: KORDIAL
A nie możesz pisać po polsku? To nie takie trudnesylwek38kr pisze:Witam kolegów znowu będe kaleczył polszczyznę. Pozyskałem Kordiala Elektrita troche zdewastowany ale ogulnie jest ok. Brak jednego szczebelka z mosiężną wstawką jeden bok okleina-ubytki i co najważniejsze brak lampy AZ1 jest zamiast AL4 jest EL3 w srodku była lampa i kartka pisana chyba bardzo dawno bo juz zmurszała że to jest zamiennik ale niewiem za jaką lampę. Po wyglądzie lampy wynika że zamiennik własnie za te AL4-EL3-i ten zamiennik co otym sądzicie

Nie za bardzo wiem o co ci chodzi, bo twój tekst jest niezbyt zrozumiały, ale AZ1 i AL4 w żadnym stopniu nie są zastępcze, ALE4 i EL3 mają takie same parametry, ale różne żarzenie i jednej zamiast drugiej włożyć przez przeróbek nie można.
-
- 50...74 posty
Tak zle napisałem w instrukcji jest lampa AL4 umnie jest EL3 i jakis zamiennik bez napisów z tą karteczką że to jest zamiennik
Proszę używać ortografii, interpunkcji i polskich liter, inaczej posty znajdą się w koszu.
Proszę używać ortografii, interpunkcji i polskich liter, inaczej posty znajdą się w koszu.
-
- moderator
W jakiej instrukcji? Kordial ma lampy EF6, EF9, EL3 i AZ1.sylwek38kr pisze:Tak zle napisałem w instrukcji jest lampa AL4 umnie jest EL3 i jakis zamiennik bez napisów z tą karteczką że to jest zamiennik
-
- 4 posty
Witam.
cytat: Niestety nie posiadajac klawiatury polskiej trudno jest uzywac ortografii oraz polskich liter.
Sama mieszkam we francji i na mojej klawiaturze niestety niema polskich liter.Przepraszam jesli urazilam moderatorow ale taka jest prawda.
cytat: Niestety nie posiadajac klawiatury polskiej trudno jest uzywac ortografii oraz polskich liter.
Sama mieszkam we francji i na mojej klawiaturze niestety niema polskich liter.Przepraszam jesli urazilam moderatorow ale taka jest prawda.
-
- 50...74 posty
Dziękuje za poparcie koleżanki. Odnośnie lamp to taki zestaw znalazłem na stroniehttp://www.stareradia.pl/firmy/elektrit/kordialz.html
Moderatorzy tego forum doskonale odróżniają konsekwentny brak stosowania polskich znaków diakrytycznych (nie jest to na tym forum ścigane) od stosowania ich jak się chce i kiedy chce (jest to z całą bezwzględnością tępione
sylwek38kr). Są to więc dwie różne sytuacje, nie mające ze sobą żadnego związku.

-
- 625...1249 postów
sylvie, co Ty opowiadasz. Na jakiej klawiaturze masz polskie litery?! Co innego do cyrylicy.sylvie pisze: cytat: Niestety nie posiadajac klawiatury polskiej trudno jest uzywac ortografii oraz polskich liter.
Sama mieszkam we francji i na mojej klawiaturze niestety niema polskich liter.
Poza tym żeby napisać prawidłowo: "Sama mieszkam we Francji.." wystarczy "Shift"

frycz.
Robert SP5RF
-
- moderator
W każdym współczesnym systemie operacyjnym[1] można mieć dowolną klawiaturę i czcionkę, uwzględniając nawet tak egzotyczne jak tajskie czy japońskie. Dotyczy to nawet Windows, bo Unixy miały to 'od zawsze'. Poza tym w konfiguracji konta jest opcja typu 'Lokalizacja', wpisanie tam np. 'Francja' powoduje iż Moderatorzy na pewne przypadłości patrzą łagodniej. No i wiadomo, że inaczej się podchodzi do cudzoziemca próbującego pisać po polsku (o dziwo bardzo często piszą naprawdę dobrze i poprawnie), a inaczej do Polaka lenia.sylvie pisze: Proszę używać ortografii, interpunkcji i polskich liter, inaczej posty znajdą się w koszu.
[1] Rozumiem, że może być z tym problem w komputerze służbowym którego konfiguracja nie zawsze od nas zależy, ale to sytuacje rzadkie.
-
- moderator
Akurat w tym jednym miejscu jest pomyłka, powinno być EL3.sylwek38kr pisze:Dziękuje za poparcie koleżanki. Odnośnie lamp to taki zestaw znalazłem na stroniehttp://www.stareradia.pl/firmy/elektrit/kordialz.html