Właśnie dorwałem swoje nowe łupy z Allegro - PZT Echo 129Z przyszło do mnie pocztą, a 133B osobiście odebrałem w Krakowie
129Z niby kompletne (z dokładnością do jednej gałki - tej dużej), ale w środku pogrom - mocno przerobione.
Ale bateryjne 133B to sam cymes. Co prawda brak tylnej ścianki i jednej gałki, ale za to środek jest oryginalny w 100% i czyściutki, radio prawdopodobnie nigdy nie było wyjmowane ze skrzynki. Nawet obie zachowane lampy mają sygnaturę PZT i działają jak nowe
A teraz zagadka - do czego może służyć ten tajemniczy kabelek z banankiem po lewej stronie? Dla ułatwienia powiem, że do tego radia _NIE_ można podłączyć gramofonu.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nie chcę psuć zabawy, dlatego nie załaczę na razie fotki. W moim egzemplarzu ten kabelek jest inaczej poprowadzony ( wychodzi przez tylną ścianę chassis ), wygląda, że tak zrobiono fabrycznie. Dla ciekawych załączam zdjęcie eliminatora z mojego radia. A tak w ogóle gratuluję nabytku wygląda na to, że Elekritom przybywa konkurencyjna marka, w każdym razie ceny się do siebie zbliżają.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Czujnik pisze:Nie chcę psuć zabawy, dlatego nie załaczę na razie fotki. W moim egzemplarzu ten kabelek jest inaczej poprowadzony ( wychodzi przez tylną ścianę chassis ), wygląda, że tak zrobiono fabrycznie. Dla ciekawych załączam zdjęcie eliminatora z mojego radia. A tak w ogóle gratuluję nabytku wygląda na to, że Elekritom przybywa konkurencyjna marka, w każdym razie ceny się do siebie zbliżają.
U mnie nie ma nawet odpowiedniej dziury z tyłu, choć tak jest na rysunku na resztce tylnej ścianki. Eliminator ładny, u mnie nie było, ale za to w Echu 129Z był, i to zupełnie nietypowy. Najpierw myślałem, że to coś późnego, jakaś przeróbka, a to jest oryginalny dwuobwodowy (długie i średnie) eliminator PZT Echo E8-31
elektro_nowy pisze:Co to za kondensator strojeniowy, jakiś taki... podwójny?
Różnicowy. Dzięki temu sumaryczna pojemność w obwodzie jest w miarę stała, co polepsza pracę reakcji, w szczegolnośc zmniejsza wpływ nastawienia reakcji na strojenie.