Witam!
Przedstawiam tu w imieniu znajomego lampę do identyfiakcji.
Opis:
Duża (26cm wysoka) lampa prod. Siemens & Halske. U góry dwa wyprowadzenia, u dołu (wewnątrz bańki) 4 czyli zapewne jakaś tetroda lub pentoda.
Z napisu zostało właściwie tylko logo producenta i częśc oznaczenia: m5000 (zapewne coś było przed jak i za tą liczbą).
Jak ktoś ma jakieś pomysł to proszę o pochwalenie się.
Mile widziane dane katalogowe.
PS. Lampa - z tego co wiem - nie jest na sprzedaż.
Pozdrawiam
Proszę o identyfikacje
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 1250...1874 posty
Proszę o identyfikacje
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
SQ9KQZ
-
- moderator
Re: Proszę o identyfikacje
Jak dla mnie to jakiś tyratron, możliwe, że dwusiatkowy.gachu13 pisze: Przedstawiam tu w imieniu znajomego lampę do identyfiakcji.
-
- 125...249 postów
Wygląda jak Ste5000 (Ste5000/5/15) i raczej na pewno jest to tyratron.
http://shop.frihu.com/nbsp-siemens-ste5000-p-37.html
http://shop.frihu.com/nbsp-siemens-ste5000-p-37.html
Pozdrawiam
Marcin
Marcin
-
- 1875...2499 postów
Wszystkim kolegom dziękuje za tak błyskawiczną identyfikację.może wiecie gdzie była zastosowana ?.Spadek po Teściu
Pozdrowienia Tom
ps Mam do identyfikacji ciekawe słuchawki Wehrmachtu i urządzenie do nacinania płytek f-my Mirograph przedwojenne. Na jakie forum wrzucić. Koledzy z Odkrywcy znawcy militariów na razie wymiękli.
Pełen podziwu dla Forensic Dedectives idę na piwo za Wasze zdrowie.Dla Gachu także dzięki.
Odkrywcy Siemensa też mają u mnie piwo oczywiście ale muszą przyjechać do Zgierza.Kłopot żaden bo środek Polski.
Dla znawców tematu :Veni,vidi, VICI Julius Cesar
chrzan49
Pozdrowienia Tom
ps Mam do identyfikacji ciekawe słuchawki Wehrmachtu i urządzenie do nacinania płytek f-my Mirograph przedwojenne. Na jakie forum wrzucić. Koledzy z Odkrywcy znawcy militariów na razie wymiękli.
Pełen podziwu dla Forensic Dedectives idę na piwo za Wasze zdrowie.Dla Gachu także dzięki.
Odkrywcy Siemensa też mają u mnie piwo oczywiście ale muszą przyjechać do Zgierza.Kłopot żaden bo środek Polski.
Dla znawców tematu :Veni,vidi, VICI Julius Cesar
chrzan49