Technika idzie do przodu - trzeba pytać w agencjach reklamowych (pracowniach reklamy). Mój sąsiad robi takie rzeczy, np małe tabliczki dla producenta bram garażowych do naklejania na bramy, więc bardzo wytrzymałe. On akurat robi tak, że kupuje arkusze blachy prasowanej z kilku warstw - srebrnych i czarnych i wypala laserem w wierzchniej warstwie napisy, przez co odsłania kolejną warstwę w innym kolorze. Tylko ta blaszka jest cieniutka, więc nadaje się do naklejenia na panel przedni, ale sama potów nie utrzyma chyba.
Pozdr, Marcin The secret to creativity is knowing how to hide your sources. - Albert Einstein marvelamps.com
Jeśli kogoś by to interesowało, to powiem że udało mi się odpalić mój wzmacniacz
Na razie jednak nie jest w 100% gotowy (brumienie z którym cały czas walczę !). Jako chassis wykorzystałem obudowę po starym niedziałającym kasetowcu technicsa . Jak będę mieć czas to posiedzę jeszcze nad tymi brumami i porobię jakieś foty, jednak chwilowo sprzęt nie stoi w domu Konstrukcja to czysty coś na wzór fendera (od Pana Janka) przester to JCM800
Marvel pisze:Wracając do tematu, zmajstrowałem kolejne chassis. Wymiary 30 x 14 x 4 cm. Brak jednego dłuższego boku - można, a właściwie trzeba, dokręcić płytkę czołową (np. grawerowaną laserowo w anodowanym na czarno aluminium albo tylną. Konstrukcja jest bardzo sztywna, nie ugina się pod trafem 40W z Bambina. Przystosowana do montażu płyty spodniej i nóżek.
Mam jeszcze kilka arkuszy blachy o wymiarach 20x40 cm i kilka 33x50 cm. Mogę coś komuś z tego wygiąć. Każde następne gięcie będzie coraz bardziej estetyczne
Zdradzisz metodę gięcia blachy, wygląda to całkiem nieźle