Pochwale sie.
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 250...374 postów
Pochwale sie.
Nowy nabytek:
- Danilewicz
- 375...499 postów
-
- 250...374 postów
Re: Pochwale sie.
Zupelnie przypadkowo, byl wystawiony na rzadowej aukcji, dalem minimalna oferte i zapomnialem o tym calkiem. Po paru tygodniach przyszedl email ze wygralem

-
- 250...374 postów
pare zdjec tylnego panela:
Ale zazdroszczę !!!
Można liczyć na jakąś relację z uruchomienia?
Pozdrawiam
Marek
Można liczyć na jakąś relację z uruchomienia?
Pozdrawiam
Marek
-
- 250...374 postów
Pewnie, ale to juz raczej pozna jesienia. Teraz wybieram sie do Polski na caly wrzesien.
-
- 250...374 postów
Niestety jeszcze nic, remont kuchni i takie tam...
-
- 3125...6249 postów
Ot, skąd to znam....synowa do domku nad rzeczką kupiła za grosze (końcówka w sklepie) ,,gres'' 120x40cm ale jaki (jest do obejrzenia na ścianach metra Zacisze i Bródno), z gresem sobie radzę, to jest chyba gres z domieszką szkła, żadne narzędzia, używane przeze mnie z powodzenie do gresu nie dawało rady a trzeba było wyciąć otwory pod siedem gniazdek elektrycznych, ja zwątpiłem...syn poszukał w necie czym to się je, kupił niedrogie narzędzie z nasypem diamentowym i robotę w ostatnią środę wykonał, problemem było nawet nie narzędzie a sposób jego prowadzenia bez wiertła prowadzącego (do takiego szpeja nie ma wiertła prowadzącego, teraz wiem dlaczego) ale w necie ktoś pokazał ,,czym się je sieje'' zwykłą wkrętarką aku. Kominek też w tygodniu został przetestowany, sucha (trzy lata suszona) brzoza, grab i akacja pali się znakomicie, miło posiedzieć przy ogniu z napojem w ręku. Pozdrawiam.
-
- 250...374 postów
Otóż to, ją musiałem wyciąć 6 prostokątnych otworów na gniazdka w kaflach grubych na 1cm, znam ten ból.
-
- 3125...6249 postów
Przepraszam za jeszcze raz ot w temacie bo może komuś się przyda: glazurę tnę marketową ,,krajzegą'' z chłodzeniem wodnym tarczką 180mm z nasypem bo czasem tnę kilkanaście sztuk na jeden wymiar, wychodzi szybko i dokładnie. Te ,,gresy'' synowej wzdłuż ciąłem tarczką 115mm z nasypem ,,diamentowym'' (na Wolumenie 2szt.5zł) kątówką za 75zł rok temu w promocji i wychodzi super cięcie ,,z ręki''. Do amatorskich zastosowań radzę nie bać się, rozsądnie kupionych, tanich elektronarzędzi, wczoraj odebrałem kupioną na All taką wkrętarkę https://allegro.pl/oferta/wiertarko-wkr ... 4738388008, dziś od rana się bawiłem, SUUUUPER, poprzednią używałem prawie 25lat, m.in. trzy dachy z blachodachówką skręciła, zero problemów ale aku w końcu padły, wtedy kosztowała 100zł też z dwoma aku, jak te chińczyki dają radę z takimi cenami...I może to jest jeden z pomysłów prezentu pod choinkę, choinka nawet wychodzi drożej. Niedługo Święta.
-
- 3125...6249 postów
Koszt, czas.....niedawno chciałem przeheblować dechę (dąb dar szwagra po wiatrołomie kilka lat temu, PRZETARCIE w pobliskim tartaku OD RĘKI, transport też od szwagra Władimircem z przyczepą) w Warszawie i problem, mam heblarkę grubościówkę z nożami długości 200mm a decha ma prawie 800mm szerokości, dzwonię tu i tam i dopa, pan przywiezie, pan zostawi, pan po dwóch tygodniach odbierze ale bez gwarancji(?)....a ja myślałem, że usługa na poczekaniu. Czasy, że zawoziłem noże do Dymy i frezy do gościa do warsztatu przy Rondzie Żaba i robota od ręki dawno minęły.