Do amatorów "RUBOLI"
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
Re: Do amatorów "RUBOLI"
Przypadek z lat 80., bardzo ładnie i "wzruszająco" opisany. A zaczęło się tak niewinnie: http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... 52781705eb
Odróżnić niepodobna czy gra orkiestra czy aparat, a muzyka wychodzi tak głośno, że kilkanaście par tańczyć może.
-
- 3125...6249 postów
Coś to trochę przejaskrawione. Cytuję "spalona instalacja elektryczna". Zgodzę się że przyczyną mógł być Rubin ale podobny efekt mógłby być po w porę nie wyłączonej maszynce do golenia. Byli też tacy którym się to po prostu opłacało a że "przegli pałę" to i pół mieszkania z dymem poszło.
Odróżnić niepodobna czy gra orkiestra czy aparat, a muzyka wychodzi tak głośno, że kilkanaście par tańczyć może.
Walczę ze sobą, bo niedaleko jest do sprzedania 710-tka rocznik 74. Ale jeszcze nie tknąłem zakupionego rok temu 714, muszę wygospodarować więcej przestrzeni życiowej
Przy okazji, może ktoś miałby komplet lub większość lamp to tego sprzętu, koniecznie nieużywanych (?).

- romanradio
- 1250...1874 posty
Dawno nie byłem na forum, nie wiem co to RUBOLE, b. proszę o wyjaśnienie. Na temat radzieckich TVC z lat 60-70 -tych mogę trochę dopisać, bo naprawiałem je w serwisie ZURiT. Co do poszukiwań kpl. lamp do Rubina714D / Elektrona714D to szkoda kasy, lampy w nich są trwałe jak Rassiya , wystarczy 3 szt. no i oczywiście powielacz WN.
Prawda Sz. kolego Telewizorek?
Prawda Sz. kolego Telewizorek?
znów odwaliłem kawał dobrej a niepotrzebnej roboty
---------------------------------------------
---------------------------------------------
-
- 3125...6249 postów
Witam. Gdybycoby to 6P45C, 6F12P, 6F1P, 6F52P leżą i się kurzą. Nówki.
Prawda drogi Romanie. Też mnie tu miesiąc nie było dlatego dopiero odpisuję i pozdrawiam.
P.w.TELEWIZOREK52 pisze: ↑sob, 29 czerwca 2024, 01:37Witam. Gdybycoby to 6P45C, 6F12P, 6F1P, 6F52P leżą i się kurzą. Nówki.Prawda drogi Romanie. Też mnie tu miesiąc nie było dlatego dopiero odpisuję i pozdrawiam.