Witam!
A czy czasem to nie myszka od innego komputera niż PC?
Bo na przykład AMIGA nie miała myszy zgodnej z IBM PC, czemu jest napis Commodore?
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
Myszka ze zdjęcia jest raczej do amigi, ale firma Commodore robiła również PC'ty.Szrot majster pisze: ↑pn, 9 września 2024, 21:55 A czy czasem to nie myszka od innego komputera niż PC?
Bo na przykład AMIGA nie miała myszy zgodnej z IBM PC, czemu jest napis Commodore?
Witam!Locutus pisze: ↑wt, 10 września 2024, 01:59Myszka ze zdjęcia jest raczej do amigi, ale firma Commodore robiła również PC'ty.Szrot majster pisze: ↑pn, 9 września 2024, 21:55 A czy czasem to nie myszka od innego komputera niż PC?
Mam w kolekcji PC-1 (8088).
Mysz Kol. Marka (327124-15) jest na 100% do Amigi:Szrot majster pisze: ↑wt, 10 września 2024, 19:36 Od Amigi to była myszka "trumienka"
Być może myszka Kolegi Marka pochodzi od jednego wczesnych PC Commodore, potem sprzedawanych jako ESCOM, a egzemplarzy ESCOM jest sporo....może je sygnowano zamiennie Commodore/ESCOM?
Witam!Thereminator pisze: ↑sob, 21 września 2024, 20:04 Fajny kawał sprzętu, dosłownie i w przenośni. Taki typowo militarny surowo-siermiężny dizajn ma swój niezaprzeczalny urok.
Podobno XP nadal jest używalny, jak się dobierze odpowiednią przeglądarkę. Na Elce ktoś polecał przeglądarkę MyPal opartą na kodzie PaleMoona.
Jest to "rugged" typowy dla wyrobów f-my Roda.Szrot majster pisze: ↑sob, 21 września 2024, 19:38 Witam!
A ja zdobyłem za 300zł coś na co polowałem kilkanaście lat, wtedy kosztowały tyle, że ojciec by mnie zabił gdybym wspomniał.
Oto laptop Roda Rocky RK9